Boeing, ABD Deniz Kuvvetleri Blue Angels akrobasi ekibi için ilk Super Hornet test uçağını teslim etti. Boyasız uçak Maryland, Patuxent River Donanma Hava İstasyonunda uçuş test ve değerlendirme aşamasına girecek. Boeing, 2020’de filo için toplam 11 uçak teslim etmeyi planlıyor.

1985’ten 1987’ye kadar Mavi Meleklerde #3 ve #4 numara olarak uçan ve halen Boeing’in Başkan Yardımcılığını yürüten emekli Amiral Pat Walsh, “Super Hornet, deniz havacılığındaki mükemmelliğin ikonik bir temsilidir. Bu platformun ekibe katılma yolculuğunun kritik bir aşamaya girdiğini görmekten heyecan duyuyoruz.”dedi.

MAVİ MELEKLERİN DÖRDÜNCÜ BOEING PLATFORMU “SUPER HORNET”

1969’da F-4J Phantom II ile başlayıp A-4F Skyhawk’a geçen ve halen F/A-18A-D Hornet’leri kullanan Mavi Melekler, 50 yıldan uzun bir süredir Boeing veya Boeing mirası uçaklarla uçuyor.

F/A-18 Hornet ve Super Hornet’ler Boeing’in Jacksonville, Florida’daki Cecil Field tesisinde Blue Angels’a dönüştürülüyor. Yapılan büyük değişiklikler arasında; sis cihazı sistemi için bir yağ tankı eklenmesi, uçağın uzun süre ters uçmasını sağlayan yakıt sistemleri, sivil uyumlu navigasyon ekipmanı, kameralar ve uçağın ağırlık merkezi için ayarlamalar yeralıyor. (Haberola-Necdet Gürsoy)

CEVAP VER