Boeing geniş kabinli uçak ailesinin en yeni üyesi 777X’lerin ikincisi gökyüzüyle buluştu. İlk uçuşu için 30 Nisan’da havalanan ikinci test uçağı, Boeing’in Seattle’daki havaalanına inmeden önce Washington eyaleti üzerinde 2 saat 58 dakika uçtu.

Uçağı, 777X proje pilotu Kaptan Ted Grady ve 777/777X baş pilotu Kaptan Van Chaney uçurdu.

Test filosuna tahsis edilen dört uçaktan ikincisi olan WH002 nolu 777X, kullanım özelliklerini ve uçak performansının diğer yönlerini test edecek.

Kabin boyunca yerleştirilen bir dizi ekipman, sensör ve izleme cihazı, uçuşa katılan test ekibinin uçağın test koşullarına verdiği yanıtı gerçek zamanlı olarak belgelemesini ve değerlendirmesini sağladı.

777X test planı, tasarımın emniyet ve güvenilirliğini göstermek için yerde ve havada kapsamlı bir dizi test ve koşul ortaya koyuyor.

Mürettebat, uçuş zarfının ilk değerlendirmesinin bir parçası olarak, çeşitli flap ayarlarında, hızlarda, rakımlarda ve sistem ayarlarında ilk uçakla yaklaşık 100 saat uçtu.

Uçuşa elverişliliğin ilk uçakla ispatlanmasının ardından uçaktaki testleri izlemek için güvenli bir şekilde uçuşlara katılan test ekibi, sadece yere dayalı bir telemetri istasyonuna güvenmek ve testleri uzak mesafelerden değerlendirmek yerine uçak içinden test çalışmaları yürüttü.

BOEING 777X AİLESİ HAKKINDA

777X, Boeing’in pazar lideri geniş gövde ailesinin en yeni üyeleri olan 777-8 ve 777-9’u içeriyor. (Haberola-Necdet Gürsoy)

CEVAP VER