Çin Halk Kurtuluş Ordusu Hava Kuvvetleri’nin (PLAAF) ilk kadın uçuş öğretmenleri, pilot adayı öğrencileriyle ilk uçuşlarını yaptılar. PLAAF Havacılık Üniversitesine bağlı bir alayın eğitim üssünde gerçekleşen uçuşlarda CJ-6 temel eğitim uçakları kullanıldı.

Temel eğitim uçağı, ileri eğitim uçağı ve savaş uçağı dâhil olmak üzere farklı uçak türleriyle uçuş deneyimi kazanan kadın öğretmen pilotlar sırasıyla; Havacılık Üniversitesinde, Harbin Uçuş Akademisinde ve Hava Kuvvetleri Uçuş Tugayında eğitim kursları verdiler.

Kadın pilotlar, CJ-6 eğitim uçaklarının en yeni öğretmen pilot eğitim programlarına sıkı sıkıya uyan ve öğretim yeteneklerini kapsamlı bir şekilde geliştirmeyi amaçlayan ‘Öğretmen Pilotlar İçin Dönüşüm Eğitimi’ni geçen Ağustos ayında bitirdiler.

Havacılık birimlerinden öğretmen pilot temin eden hava kuvvetlerinin ilk kez kadın pilotları seçtiği bu aşamada hava kuvvetlerine atanan ilk kadın uçuş öğretmenleri, mükemmel bir performans gösterip 36 teorik ve pratik sınavı geçtiler ve savaş pilotluğundan öğretmen pilotluğa geçişi başarıyla tamamladılar. (Haberola-Necdet Gürsoy)

CEVAP VER