ABD’li Textron Havacılık, yeni tasarım ‘Cessna SkyCourier’ prototip (test) uçağının yerdeki ilk motor çalıştırma testlerini tamamladığını duyurdu. Başarıyla gerçekleştirilen bu işlem çift motorlu turboprop uçağın geliştirilmesinde önemli bir dönüm noktasını temsil ediyor.

Motor testleri, yakıt sisteminin ve motorların işlevselliğinin yanısıra aviyonik ve elektrik sistemleri ile arayüzü doğrulamış oldu. Uçak iki adet Pratt & Whitney Canada PT6A-65SC motora sahip bulunuyor.

”Başarılı motor çalıştırma testleri, ilk uçuşa hazırlanırken uçağın ve sistemlerinin olgunluğunu kanıtlamaya yönelik çok önemli bir adımdır.” diyen Programlar ve Mühendislik Kıdemli Başkan Yardımcısı Chris Hearne, ”Geliştirme programımızdaki her önemli kilometre taşını karşılamaya devam ediyoruz ve müşterilerimiz için olağanüstü bir uçağa sahip olmak için sabırsızlanıyoruz.” dedi.

2 bin 720 kg yük taşıyabilen uçağın kombi yolcu versiyonu 19 yolcu ve bagaj kapasitesine sahip olacak. Maksimum seyir sürati 200 knot olan SkyCourier’ın azami menzili ise 666 km. (Haberola-Necdet Gürsoy)

CEVAP VER