ABD’li helikopter imalatçısı Sikorsky, ABD Başkanının kullanacağı 6 adet VH-92A helikopteri için ABD Donanmasıyla sözleşme imzaladı.

ABD Donanmasının helikopter programı kapsamındaki 23 adet VH-92A helikopter alımının bir parçası olan bu ilave altı helikopter ABD Deniz Piyadeleri tarafından işletilecek. 471 milyon dolarlık devam sözleşmesi kapsamında 2022 yılında teslim edilecek olan helikopterler ABD Başkanının uçtuğu “Marine One” çağrı işaretli Sikorsky VH-3D’lerin yerini alacak.

ÇİFT MOTORLU S-92’DEN GELİŞTİRİLDİ

ABD Donanmasına beş VH-92A helikopterini teslim eden Sikorsky’nin modifiye ettiği altıncı helikopter bahar aylarında ABD Hükümeti tarafından test edilecek. Diğer 23 helikopterin 2023 yılında Donanmaya teslim edilmesi planlanıyor.

Çift motorlu sivil S-92’den geliştirilen VH-92A’lar Sikorsky’nin Stratford, Connecticut tesisinde modifikasyondan geçiriliyor. ABD Başkanı, Başkan Yardımcısı ve Genel Kurmay Başkanına hizmet verecek bu helikopterlere Sikorsky ve ABD Donanması tarafından gelişmiş görev ve iletişim sistemleri entegre ediliyor. (Haberola-Necdet Gürsoy)

CEVAP VER