Ankara’da yapımı tamamlanan bin 513 tasarım beceri atölyesinin toplu açılışı Sincan İlkokulu’nda düzenlenen törenle yapıldı. Törene Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk ve Sincan Belediye Başkanı Murat Ercan da katıldı. Bakan Selçuk, 1 yılda 6 bine yakın tasarım beceri atölyesi açıldığına dikkati çekerek memnuniyetini dile getirdi.

Milli Eğitim Bakanlığının “Mutlu Çocuklar Güçlü Türkiye” sloganıyla yayınlamış olduğu 2023 Eğitim Vizyonu Belgesi’nde yer alan “tasarım beceri atölyeleri” eğitimde adeta çığır açtı.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk ve Sincan Belediye Başkanı Murat Ercan Ankara’da yapımı tamamlanan bin 513 tasarım beceri atölyesinin toplu açılışını Sincan İlkokulu’nda düzenlenen törenle yaptı. Açılışa Ankara Valisi Vasip Şahin, Ak Parti Ankara Milletvekillleri Asuman Erdoğan ve Arife Polat Düzgün, İl Milli Eğitim Müdürü Turan Akpınar ve Sincan İlçe Milli Eğitim Müdürü Ayfer Yıldırım ve öğrenciler katıldı.

İlkokuldan başlayarak ortaokul ve liselerde öğrencileri bilim, sanat ve sporla kaynaştırmayı amaçlayan bu atölyeler; öğrencilerin el becerilerini geliştirmeyi hedefliyor. Tüketmekten çok üreten, kültürümüzü yakından tanıyan bireyler yetiştirmeyi amaçlayan atölyeler ayrıca öğrencilere problem çözme, eleştirel düşünme, üretkenlik ve takım çalışması becerilerinin kazandırılmasında önemli rol oynuyor.

Konuşmasına “Bugün benim özel olarak mutlu olduğum bir gün.” sözleriyle başlayan Bakan Selçuk, tasarım beceri atölyelerini bütün okullarda görmek istediklerini belirtti. Geçen yılki pilot çalışmada, bir yılda bin atölye açılması hedefi koyduklarını aktaran Selçuk, “Gördüm ki bir yılda 6 bine yakın atölye açıldı. Bunlar öğretmenlerimizin, okul müdürlerimizin, il ve ilçe müdürlerimizin katkısıyla oldu. Bu konu bir eğitim hareketine dönüşmüş vaziyette. Çocuk sadece A, B, C şıklarını işaretleyerek hayatın elinden nasıl tutabilir? Eğer eliyle, bütün duygusuyla, bütün aklıyla meseleye intikal etmezse nasıl gelişir? Bu soru çok önemli. Tam da bu atölyeler bunu sağlıyor. Çocuk dikiş dikmek, tarımla, sporla, drama, robotikle, mühendislikle, sanatla ilgilenmek konusunda müthiş bir imkana kavuşuyor. Çocukların her birinin kendi becerilerini görmesi, diğer arkadaşlarının neler yapabildiğini değerlendirmesi gibi çok sayıda imkana sahip olabiliyor.” dedi.

Ankara Valisi Vasip Şahin ise “Hedefimiz bütün okullarda bütün öğrencilerin istifade edebileceği atölyeleri oluşturmak ve bütün öğrencileri buna dahil etmektir. Yüzde 100 atölye hedefimize ulaşmayı ümit ediyorum.” diye konuştu.

Konuşmaların ardından protokol, öğrencilerle birlikte okulda açılan 13 farklı tasarım-beceri atölyesini gezdi.

CEVAP VER