Afganistan Cumhurbaşkanı Eşref Gani başkanlığındaki Afganistan Ulusal İhale Kurumu, Afgan Bakhtar havacılık şirketini yeni uçaklarla yeniden etkinleştirmek için bir ilk yatırım bütçesini onayladı.

Afganistan Ulusal İhale Kurumu (NPA) ülkedeki Afgan askeri güçlerinin taşınması için Savunma Bakanlığı’na gelecekteki hizmetlerinden ötürü 20 milyon dolardan fazla ödeme yapacak. Bu peşin ödeme Bakhtar’ın iki yeni uçak almasını sağlayacak.

Afgan Bakhtar Havacılık şirketinin iyi bir gelir elde etmesine yardımcı olacak projede 230 bin askeri personele münhasır bir şekilde hava taşımacılığı hizmeti sunulacak.

Dört yeni uçak ve yeni bir lisansla Bakhtar havacılık şirketinin Afganistan’da çalışmaya başlayacağını duyuran Afganistan Sivil Havacılık Otoritesi (ACAA), Cumhurbaşkanı Gani’nin talimatlarına dayanarak Çin’in Afgan hükümetine verdiği iki uçağın Bakhtar’a verileceğini açıkladı. Dash-8 Q300 tipi çift motorlu turboprop bu uçaklar 30-40 yolcu taşıyabiliyor.

1967 yılında Bakhtar Alwatana adıyla kurulup iç hat uçuşları yapan ve 1985 yılında Ariana Afgan Havayollarını devralarak Bakhtar Afgan Havayolları adını alan firma Afganistan’ın tek havayolu şirketi oldu. (Haberola-Necdet Gürsoy)

CEVAP VER