Sussex Dükü Prens Harry ve ABD’li eşi Düşes Meghan Markle’ın İngiliz Kraliyet Ailesi’nden ayrılma nedenlerinin Prens William ve eşi Kate Middleton’ın onlara karşı davranış biçimleri olduğu belirtildi. Bu iddia isminin açıklanmasını istemeyen İngiliz bir kaynak tarafından yapıldı.

Hatırlanacağı üzere Harry ve Meghan, geçtiğimiz Çarşamba günü Kraliyet Ailesi’nin üst düzey üyeliğinden vazgeçtiklerini, görevlerini bırakacaklarını ve zamanlarının bir kısmını Kuzey Amerika’da bir kısmını ise İngiltere’de geçireceklerini duyurmuşlardı.

The Times gazetesine konuşan isminin açıklanmasını istemeyen kaynak, Prens Harry’e eşiyle birlikte Kraliyet Ailesi’nin üyeleri gibi davranamayacaklarını hissettikten sonra aileden ayrılmak istediklerini açıklama kararını aldıranın Meghan olduğunu söyledi.

Meghan’ın Harry’nin aldığı kararda büyük rolü olduğunu belirten kaynak, Prens Harry’nin Kraliçe’yi ve ülkesini sevdiğini ancak aynı zamanda eşine de aşık olduğunu, Kraliyet Ailesi ile eşi arasında bir seçim yapmak zorunda kaldığını ifade etti. Kraliyet Ailesi’nden ayrılma kararının Prens Harry’e oldukça ağır geldiğine inandığını vurgulayan kaynak, “Bunu gerçekten istediğini düşünmüyorum. Sadece herkesin razı olacağı bir çözüm bulmak istiyordu” ifadelerini kullandı.

Harry ve Meghan çiftinin, Cambridge Dükü Prens William ve eşi Düşes Kate Middleton’ın onları ‘rakip’ olarak gördüklerini hissettiğini söyleyen kaynak, “Başından beri Sussex Dükü ve Düşesi’ni kraliyet ailesinden dışlamakta kararlıydılar” diye konuştu.

Buna karşın, Kraliyet Ailesi’ne yakın kaynaklar, iddiaların yanlış olduğunu vurgulayarak, Harry’nin ‘daha ​​önce asla ayrılamadığı kardeşi William’ı düşünmeden’ ailenin üyeliğinden ayrılma kararı almasının ailenin üst düzey üyelerini büyük bir hayal kırıklığına uğrattığını söyledi. Kaynaklar, Harry’nin kendi problemlerinden dolayı gözünün döndüğünü ve aldığı kararların başkalarını nasıl etkileyeceğini düşünmediğini belirtti.

Öte yandan Prens William, kardeşiyle arasındaki bağları koparan gerginlikten duyduğu üzüntüyü dile getirdi.

Sunday Times’ın haberine göre Prens William arkadaşlarından birine şunları söyledi;

“Hayatım boyunca kardeşimi koruyup kolladım. Ancak artık bunu yapamam. Bağlarımız koptu, üzgünüm. Tüm yapabileceğimiz ve yapabileceğim tek şey, onları (Harry ve Meghan) desteklemeye çalışmak. Hepimiz yeniden bir takım olarak çalışmaya devam edeceğimiz günün geleceğini umuyoruz.”

The Times’a konuşan güvenilir bir kaynak, ‘Harry’nin eksikliği nedeniyle diğer aile üyelerinin üzerinde artan iş yükünün’ Prens William’ı endişelendirdiğini ve üzdüğünü belirtti.

Diğer yandan İngiltere Kraliçesi’nin bugün torunu Prens Harry ile Sandringham Sarayı’nda bir araya gelmesi ve eşi Meghan ile birlikte aldığı resmi görevlerini bırakma kararını görüşmesi bekleniyor.

Görüşmeye Prens Harry ve Prens William’ın yanı sıra babaları Prens Charles da katılacak.

Çiftin, Instagram’daki kişisel hesaplarından açıkladıkları kararı Kraliçe veya Prens Charles’a danışmamaları, Avrupa tarihinde bin yıllık kökleri olan aile için uygunsuz ve acele edilmiş bir adım olarak görüldü.

Harry ve Megan ise yeni ve ilerici bir rol üstlenmek istediklerini ve ‘maddi bağımsızlıkları’ için çalışmaya karar verdiklerini söylediler.

Bununla birlikte Meghan oğlu Archie ile hala altı hafta önce Noel tatilinin başlamasıyla gittiği Kanada’da bulunuyor.

Meghan’ın İngiltere’ye dönüp dönmeyeceği, dönerse ne zaman döneceği veya Prens Harry’nin Kanada’ya onun yanı mı gideceği ise bilinmiyor. (Şarkul Avsat)

CEVAP VER