Brezilyalı uçak imalatçısı Embraer’in yenilikçi yan kuruluşu EmbraerX, Elroy Air ile yapılan bir işbirliği anlaşmasıyla ticari hava kargo pazarına açıldığını duyurdu. Dünyanın en büyük tüketici elektroniği fuarı (consumer electronic show) “CES 2020”de açıklanan işbirliği, iki şirketin dünya çapında insansız hava kargo pazarını hızlandırmalarına olanak tanıyacak ve Embraer’in 50 yıllık endüstri tecrübesiyle Elroy Air’in otonom uçak sistemlerindeki cesur yeni gelişimlerini güçlendirecek.

“İnsanlığa fayda sağlayan çözümler oluşturma yolunda ilerlemekte kargo pazarının otonom bir uçak için önemli olduğuna inanıyoruz.” diyen EmbraerX Başkanı ve CEO’su Antonio Campello, “Gelişen e-ticaret, kargo pazarını büyümeye ve yeni çözümler aramaya zorluyor ve daha fazla esnekliğe ihtiyaç duyuyor. Bu pazarı hızlandırma konusundaki bütüncül yaklaşımımız, Elroy Air ve onların Chaparral sistemiyle çalışmayı ve 300 kilometreye kadar mesafelerde 250-500 kg kargo teslim etmeyi sağlayacak.” dedi.

ŞARJ İSTASYONU GEREKTİRMİYOR

Elroy Air olarak bir noktadan bir noktaya otonom hava kargo sistemleriyle lojistik pazarı için yeni bir fasıl açmayı hedeflediklerini söyleyen Elroy Air CEO’su Dave Merrill, Dikey Kalkış ve İniş (VTOL) kargo teslimat uçağı Chaparral’ın, havaalanı veya şarj istasyonu olmadan çalışacağını ve otomatik kargo yükleme ve boşaltma ile taşıma için optimize edildiğini belirterek, “EmbraerX ile işbirliğimiz ticari kargo piyasalarına açılma yolumuzu hızlandıracak.” dedi.

Bu işbirliğinin, EmbraerX’in hava ulaşım ekosistemini daha da geliştirmek ve insanların ve malların A noktasından B noktasına kesintisiz ve uygun bir şekilde taşınması için koşullar oluşturulmasını kapsayan çoklu proje yaklaşımının bir parçası olduğu belirtiliyor. (Haberola-Necdet Gürsoy)

CEVAP VER