ABD’li uçak imalatçısı Cirrus, yepyeni bir mobil uygulama ile güçlendirilen 2020 SR serisini piyasaya sürdü. SR20, SR22 ve SR22T tek motorlu pistonlu uçakların teknolojik olarak en gelişmiş modeli olan 2020 G6 SR serisi bu ay teslim edilmeye başlandı.

Yeni yılda tanıtılan modelin en önemli özelliği dünyanın neredeyse her yerinden uçağa dijital bağlantı sağlayan Cirrus IQ tarafından desteklenen Cirrus uçak uygulamasının tanıtılması oldu. Diğer gelişmeler arasında Hartzell’den isteğe bağlı 4 palli SR22T pervane ve uçağın yeniden tasarlanan iç ve dış estetiği bulunuyor.

EMNİYET-ZEKÂ-BAĞLANTI

2020 G6 SR serisi, İphone için Cirrus IQ’nun desteklediği Cirrus uçak uygulaması ile uçak sahipliği deneyimini yeniden tanımlıyor. Uçak ve pilot arasında uzaktan iletişim sağlayan Cirrus IQ ile donatılmış SR serisi uçak sahipleri ve operatörleri artık Cirrus uçak uygulaması ile bir düğmeye dokunarak yakıt ve oksijen seviyeleri, akü voltajı, yağ sıcaklığı, uçak konumu ve toplam uçuş saati dâhil önemli uçuş öncesi durum bilgilerine uzaktan erişebiliyor. Bu yükseltmelerle, 2020 G6 SR serisi, daha akıllı bir uçak, daha akıllı bir pilot ve daha akıllı bir uçuş sağlayan bugünün en kapsamlı, entegre ve akıllı uçuş deneyimini sunacak.

CESUR YENİ BİR BAKIŞ

Uçağın yeni bir renk paletinden oluşan iç ve dış tasarımı; Aurora Purple, Highlands Green, Bimini Blue ve Volt gibi süper otomobillerden esinlenen bir renk dizisiyle sunuluyor.

Yükseltmeler arasında yeralan Hartzell’in tamamen yeni 4 palli SR22T pervanesi ise teknolojik açıdan en gelişmiş karbon fiber yapıyı kullanıyor ve nikel hücum kenar koruyucusuyla tamamlanan yeni bir pervane seçeneği sunuyor. (Haberola-Necdet Gürsoy)

CEVAP VER