ABD’nin İran Devrim Muhafızları’na bağlı Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani’yi Bağdat’ta öldürmesinin ardından Twitter’da yapılan paylaşımlar nedeniyle ‘3. Dünya Savaşı’ ifadesi trend topic oldu.

İran dini lideri Ali Hamaney’in ABD’nin, Kasım Süleymani ve Haşdi Şabi Genel Komutan Yardımcısı Ebu Mehdi el-Mühendis’in Bağdat’ta öldürülmesinden sonra ‘intikam’ sözü vermesi savaş korkusu yarattı.

İngiltere merkezli Metro gazetesine göre Süleymani’nin ölüm haberinin ardından tweet atan kullanıcıların çoğu bu olayın 3. Dünya Savaşı’nın patlak vermesine neden olabileceğine ilişkin endişelerini paylaştı.

ABD’nin Irak’ta düzenlediği hava saldırısından birkaç saat sonra ‘3. Dünya Savaşı’ ile ilgili yapılan Google aramaları hızla artarken, ‘İran’ ismi 500 binden fazla arama ile ABD’de en çok aranan ikinci ifade oldu.

Her ne kadar internette yeni bir dünya savaşının patlak vermesiyle ilgili yorumların çoğu ironi amacı taşısa da Süleymani’nin ölümünün etkileri hakkında duyulan gerçek endişeler de var.

Trump, bu hafta ABD’nin Bağdat Büyükelçiliği’ne düzenlenen saldırı girişiminden İran’ı sorumlu tutmuş ve İran’ın ağır bir bedel ödeyeceğini vurgulamıştı. (Şarkul Avsat)

CEVAP VER