ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), Suudi Arabistan askerlerinin ABD’deki uçuş eğitimlerinin tehdit oluşturmadığını açıkladı.

Pentagon tarafından yapılan açıklamada, çeşitli Amerikan üslerinde eğitim gören Suudi Arabistan askeri personelinin eğitimlerinin devam edebileceği ifade edildi. 6 Aralık’ta Florida’daki Pensacola Donanma Hava Üssü’nde Suudi bir pilotun düzenlediği saldırı üzerine Suudi askerlerin ülkedeki eğitimleri askıya alınmıştı.

Pentagon tarafından yapılan açıklamada, şu an ABD’de eğitim görmekte olan yaklaşık 850 Suudi askeri öğrenci hakkında gerçekleştirilen kapsamlı bir incelemenin ardından olası bir tehlike bulunmadığı sonucuna varıldığı belirtildi. Pentagon’da basın toplantısı düzenleyen Savunma İstihbarat ve Karşı İstihbarat Direktörü Garry Reid, “Acil tehdit senaryosuna işaret eden herhangi bir bilginin bulunmadığını söyleyebiliriz. Bu incelemenin amacı, bu olayın nedenlerini belirlemek ve başka bir tehdit olup olmadığını görmekti. Aynı şekilde, askeri eğitim programına kaydoldukları andan ABD askeri üslerine ulaşıncaya kadar uluslararası ortaklarımız ve uluslararası öğrencilerimizle işbirliğini geliştirmek ve güvenlikle ilgili bilgi alışverişi yapmayı hedefliyoruz. Bu kontroller sadece Suudiler için değil, aynı zamanda onaylanmış ancak henüz talimatların bildirilmediği mevcut tüm uluslararası kursiyerler için de devam edecek” şeklinde konuştu.

Garry Reid, Pensacola Donanma Hava Üssü’nde eğitim gören askeri öğrencilere yönelik yasağın ortadan kaldırıldığını ifade etti. Reid, Suudi öğrencilerin araştırmalar tamamlanıncaya kadar savaş uçakları ile ilgili olanlar dışındaki tüm eğitimlerine devam edebileceklerini söyledi. (Şarkul Avsat)

CEVAP VER