ABD’li Textron Havacılık ilk Cessna SkyCourier uçağının kanat ve gövde birleşimlerini tamamladığını duyurdu. Beklenildiği şekilde başarıyla gerçekleştirilen bu işlem yeni tasarım, çift motorlu turboprop “Cessna SkyCourier”ın ilk prototip (test) uçağının geliştirilmesinde önemli bir dönüm noktası olarak değerlendiriliyor.

Cessna SkyCourier’in sağlam, yüksek kanatlı tasarımı farklı görev profili için uçağa mükemmel operasyonel ve performans özellikleri sağlayacak.

Prototipin montajına ilaveten beş uçuş ve yer testiyle önemli ölçüde ilerleyen program, iniş takımı testi ve aviyonik zemin testi ile devam edecek. Cessna SkyCourier ilk uçuşunu 2020’de yapacak.

YÜK VE YOLCU VERSİYONLARI VAR  

SkyCourier, kargo ve yolcu versiyonu olmak üzere iki farklı tipte üretilecek. Kargo versiyonu büyük bir kargo kapısına sahip. Üç adet LD3 nakliye konteynırını taşımak üzere boyutlandırılmış düz bir kabini bulunan uçak 2.720 kg yük taşıma kapasitesine sahip. Maksimum seyir sürati 200 knot olan uçağın azami menzili ise bin 666 km olacak.

19 koltuk ve bagaj kapasiteli combi yolcu versiyonu ise mürettebat ve yolcuların uçağa rahatça binmesine imkân sağlayacak kapılara sahip. Büyük kabin pencereleri doğal ışığın girmesine ve manzaranın izlenmesine imkân sağlayacak. Her iki konfigürasyonda da gidiş-dönüşleri hızlandırmak için tek bir noktadan basınçlı yakıt ikmali yapılabilecek.

Güçlü performans ile düşük işletme maliyetlerini bir arada sunacak olan Cessna SkyCourier, popüler Garmin G1000 NXi aviyonik süitine sahip olacak. (Haberola-Necdet Gürsoy)

(VİDEO)

 DOWNLOAD

CEVAP VER