Türkiye Dağcılık Federasyonu Başkanı Prof. Dr. Ersan Başar, Türkiye Dağcılık Federasyonu bünyesinde ilk defa düzenlenecek olan Buz Tırmanışı Türkiye Şampiyonası kapsamında Erzurum’da incelemelerde bulundu.

Yarışmanın yapılacağı Palandöken Kayak Merkezinde Erzurum Büyükşehir Belediyesi tarafından inşa edilen 200 m eninde 15 m yükseklindeki beton duvar yüzetinde İl Temsilcimiz Erdal EMEÇ, Antrenörlerimiz Yıldırım Beyazıt ÖZTÜRK ve Mustafa Tekin tarafından yapılan çalışmalarla oluşturulan buzul duvarı incelendi. Aynı zamanda  Dağ Kayağı Türkiye Şampiyonasına hazırlanan bölge dağ kayağı sporcularının çalışmalarıda bir süre takip edildi. Sonrasında ise Ejder Kayak Merkezleri A.Ş.’ye Federasyonumuz ve sporcularımızın çalışmalarına vermiş oldukları katılardan ötürü teşekkür ziyaretinde bulunuldu.

Ziyaretler kapsamında, TRT Radyo Canlı yayınına konuk olan Sayın Başar ve Sayın Tekin, Erzurum’da 2020 yılında planlanan faaliyetler ve yarışmalar hakkında açıklamalarda bulundular. Ayrıca, İlk defa düzenlenecek olan Buz Tırmanışı Türkiye Şampiyonası için yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdiler. Sayın Başar 2021 yılında Dünya Buzul Tırmanış Şampiyonası’nı Erzurum’da yapılması kapsamında Federasyonumuzun yürüttüğü çalışmalar hakkında bilgilendirme yaparak hedefe çok yaklaştıkları müjdesini verdi.

CEVAP VER