Dört ay önce Çin Sivil Havacılık Otoritesinden sertifika alan iş jeti HondaJet Elite’in Çin’e ilk teslimatı gerçekleştirildi. Honda Aircraft’ın Çin-Guangzhou bayisi Honsan Genel Havacılık Şirketi, uçağı ABD Greensboro’daki Honda merkezinde teslim aldı. Hafif jet sınıfına giren Hondajet Elite, Japon Mitsubishi UFJ finansal kiralama şirketi tarafından finanse edildi.

Çin’deki varlığını 2017 yılında Honsan Genel Havacılık şirketiyle ortaklık yaparak genişleten Honda, bu sayede Hong Kong ve Macau dâhil ülkedeki HondaJet’lere satış ve servis desteği sağlıyor.

HAFİF JET PAZARI

Çin’e yapılan ilk teslimatın “önemli bir kilometre taşı” olduğunu söyleyen Honda Uçak Başkanı Michimasa Fujino, “HondaJet Elite ile çok hafif jet yolculuğunun birçok faydasını sergilemeye devam edeceğiz. Çinli müşterilere seyahatlerinde olağanüstü performans, verimlilik ve konfor sunacağız. Bu da Çin’deki genel havacılık endüstrisine değer katacak ve sonunda devrim yaratacaktır. dedi.

YENİ MODELİ

782 km/saat hıza sahip HondaJet HA-420’nin hizmete girmesinden yaklaşık 2,5 yıl sonra tanıtılan HondaJet Elite Mayıs 2018’de piyasaya sürüldü.

İlave yakıt deposu bulunan ve HA-420’den 396 km daha fazla menzile (2.661 km) sahip olan Elite, kabininde 4 yolcu taşıyor. İlave bir oturma düzeneğiyle yolcu sayısı beşe çıkarılabiliyor.

Halen 33 HondaJet Elite’in hizmette olduğu, toplam sipariş sayısının ise 52’ye ulaştığı belirtiliyor. (Haberola-Necdet Gürsoy)

CEVAP VER