ABD’li Bell Boeing V-22 Osprey ekibi, modifiye edilen ilk “MV-22 Osprey”i ABD Deniz Piyadeleri’ne teslim etti. Tiltrotorun Blok B’den Blok C’ye yükseltilmesi konfigürasyon sayısını azaltarak bakım ve onarımı kolaylaştıracak.

Osprey evriminin başlangıcına işaret eden bu dönüm noktası, “Ortak Yapılandırma-Hazırlık ve Modernizasyon” (Common Configuration–Readiness and Modernization/CC-RAM) programı kapsamında gerçekleştirildi. Yaklaşık 70 milyon $’lık ilave sözleşme kapsamında toplam 3 adet MV-22 Osprey modernize edilecek.

Deniz Piyadeleri‘ne hizmet veren MV-22 tiltrotorlar birden fazla konfigürasyona sahip bulunuyor. Blok B’lerin Bell Boeing tarafından Blok C’ye yükseltilmesi yapılandırma sayısını azaltarak bakım ve onarımı kolaylaştıracak.

Blok B yapılandırmasına sahip bu MV-22 filoya 2005 yılında teslim edildi. 2018 yılında ise Deniz Piyadelerinin New River Hava İstasyonu’ndan modernizasyon için Boeing Philadelphia tesislerine uçtu.

Bir sonraki CC-RAM teslimatının 2020 başlarında yapılması ve kalan iki Blok B “MV-22 Osprey”in Blok-C konfigürasyonunda tekrar filoya katılması bekleniyor. (Haberola-Necdet Gürsoy)

CEVAP VER