Imoco Volley Conegliano – Eczacıbaşı VitrA: 3-1

Salon: Shaoxing Olimpiyat Spor Merkezi

Hakemler: Ziling Wang, Sumie Myoi

Imoco Volley Conegliano: De Kruijf, Wolosz, Sylla, Folie, Egonu, Hill, De Gennaro (L), Sorokaite, Fersino.

Eczacıbaşı VitrA: Beyza, Lloyd, Natalia, Gibbemeyer, Boskovic, Kim, Simge (L), Hande, Gamze, Yasemin.

Setler: 3-1 (22-25, 25-14, 25-19, 25-21)

Süre: 115 dakika (33, 24, 26, 32)

Eczacıbaşı VitrA, Dünya İkincisi

2019 FIVB Dünya Kulüpler Şampiyonası finalinde Imoco Volley Conegliano’ya 3-1 mağlup olan Eczacıbaşı VitrA, turnuvayı gümüş madalyayla tamamladı.

Çin’in Shaoxing şehrinde oynanan büyük final nefes kesen rallilere sahne olurken, Imoco Volley karşısında müthiş bir mücadele gösteren Eczacıbaşı VitrA Dünya ikincisi oldu.

A Grubu birinci maçında Imoco Volley Conegliano’ya 3-1 mağlup olan ve Itambe Minas ile Guangdong Evergrande’yi 3-0 yenerek gruptan ikinci çıkan Eczacıbaşı VitrA, yarı finalde Igor Gorgonzola Novara’yı 3-2 yenerek finale yükselmişti.

Final mücadelesinin birinci setinde Yeon Koung Kim’in hücumlarıyla 8 sayı geriden gelen turuncu beyazlılar, seti 25-22 kazandı.

İkinci sete kontrollü başlayan İtalyan ekip karşısında Natalia Pereira’nın katkıları yeterli olmayınca, set 25-11 sonlandı ve maçta durum eşitlendi.

Kontrolü kaybetmeyen Imoco Conegliano, üçüncü seti 25-19 ve dördüncü seti 25-21 önde tamamlayınca maçı 3-1 kazandı.

Turuncu beyazlılarda kaptan Yeon Koung Kim (En İyi Smaçör) ve Simge Şebnem Aköz (En İyi Libero) turnuvanın ‘Rüya Takımı’na girerken, ödüllerini FIVB Organizasyon Komitesi Direktörü Hugh Graham takdim etti.

CEVAP VER