İran İslam Cumhuriyeti Deniz Kuvvetleri Komutanlığının ilk çekirdeği Tahran’dan ülkenin güneyinde Bender Abbas liman kentine taşındı.

İRNA’nın bildirdiğine göre İran deniz kuvvetleri komutanı Amiral Hüseyin Hanzadi bugün Bender Abbas kentinde konuyla ilgili yaptığı açıklamada deniz kuvvetleri komutanlığının Bender Abbas’a taşınmasının, bugünden itibaren Mekran denizi, Hürmüz Boğazı ve Fars Körfezi ile Umman denizi kıyılarının, silahlı güçler yetkililerinin daha çok ilgi odağında olması anlamına geldiğini belirtti. 
Deniz kuvvetleri komutanı, ilk çekirdek olarak deniz kuvvetlerinden önemli oranda personelin Bender Abbas’a taşındığına işaretle, “bu girişim deniz kuvvetleri filolarına güney sahilleri üzerine daha çok odaklanma izni veriyor” dedi. 
Amiral Hanzadi ayrıca İran İslam cumhuriyeti deniz kuvvetleri birinci bölge fabrikasında hazır bulunarak, Zereh füze gemisi üretim sürecini inceledi. 
Komutan Hanzadi inceleme sırasında füze taşıyarak fırlatma kabiliyetine sahip olan Zereh füze gemisinin çok hızlı olduğunu ve 3 aya kadar yapım işleminin biterek deniz kuvvetleri envanterine katılacağını da sözlerine ekledi. (Pars Today)

CEVAP VER