Salon: TVF Başkent

Hakemler: Salim Bektaş, Erhan Alparslan

Halkbank: Gökhan Gökgöz, Hakkı Çapkınoğlu, Metin Toy, Dmitrii Bahov, Faik Samet Güneş, Georgi Seganov (Hasan Yeşilbudak, Volkan Döne, Orçun Ergun, Efe Bayram)

Sorgun Belediyespor: Halil İbrahim Kurt, Aslan Ekşi, Ali Alp Çayır, Ali Samet İçmegiz, Centelles, Alfonso (Ramazan Serkan Kılıç, Demirhan Durul, Batı Kayhan, Çağlar Aksoylu, Yusuf Erdem)

Setler: 28-26, 25-21, 27-25

Süre: 1.29 (31, 27, 31)

AXA Sigorta Efeler Ligi’ndeki 6.hafta karşılaşmasında Halkbank, Ankara’da konuk ettiği Sorgun Belediye Spor’u 3-0 mağlup etti.

Maçı ilk seti çok çekişmeli oynandı. İki taraf da atakta aldıkları sayıları, serviste avantaja çeviremedi. Setin başında blok-defans ikilisinde hata yapan Halkbank, son bölümde rakibine üstünlük kurdu. Dolayısıyla hücumda da sorun yaşamadı ve uzayan seti 28-26 ile hanesine yazdırdı: 1-0.

İkinci sete daha istekli ve agresif başladı. Blok, defans ve atakta rakibine büyük üstünlük kurdu, oyundan düşürdü. 25-21’i bulan Mavi-Beyazlılar 2-0 öne geçti.

Üçüncü sette de diğer setler gibi maçı çok isteyen Halkbank, tempoyu istediği gibi ayarladı. Teknik moladan sonra Sorgun Belediye Halkbank’ın oyununa karşılık verdi. Ancak tüm takım sahaya karakter koydu ve seti 27-25, maçı da 3-0 kazandı.

CEVAP VER