İbrahim Emet, voleybola bir arkadaşının (hayırlı bir dost) uzun boyunu değerlendirmesi gerektiğini belirterek davet etmesi ile başladığında sene 2001’di, gittiği kulüp de SSK; o tarihten sonra Türk voleybolunda bir ‘İbrahim Emet’ devri başlamış oldu. Bu yıl Halkbank kadrosunda.

Arkadaşlarına moral, neşe veriyor. Takımın çok önemli bir gücü olarak elinden geleni yapıyor.

Milli oyuncu İbrahim Emet’le hoş geldin söyleşisi yaptık. Müze gezmeyi çok seven Emet’le Ankara’daki Türk Hava Kurumu Müzesinde (Uçak Cenneti) bir araya geldik.

Tecrübeli oyuncudan, voleybolda geçirdiği süreyi dikkate alarak 2001-2019 arasını değerlendirmesini istediğimizde, şu değerlendirmeyi yaptı:

“Geçen süre zarfından Türk voleybolu çok büyük bir gelişme kaydetti bana göre. Altyapıdan daha çok oyuncu çıkmaya başladı. Avrupa’da isimleri bilinen, onlarla rekabette geri kalmayan oyuncular yetişti. Bu ivmenin artarak ilerleyeceğini düşünüyorum. Bana bunları söyleten ülke potansiyelimiz.”

Ankara’ya alıştım

Profesyonel spor yaşamının insanı her koşula adapte ettiğini ifade ettiğini dile getiren Emet, “Hem Ankara, hem Halkbank’ta olmaktan memnunum. Ankara başkentimiz. Düzenli, yaşaması kolay bir kent.

Halkbank’ın yeri ayrı. Yıllardır Türk voleybolunda kupalara ambargo koymuş, Türk voleybolunun adının Avrupa’da duyulması konusunda önderlik etmiş bir kulüpte olmaktan herkes benim gibi memnun olacaktır” diyor.

“Sözü Halkbank’a getirmişken” diyoruz…

“Takım ve kulüple ilgili düşüncelerim her anlamda iyi yönde” yanıtını alıyoruz. İbrahim Emet şunları ekliyor:

“Çok sıcak, iyi insanlarla birlikte olduğumu hissettim. Kesinlikle sahte olmayan arkadaşlarla beraberim. Tamamen aile ortamı olan bir arkadaş grubumuz var. Aynı zamanda potansiyeli yüksek bir grubuz. Bunu, ilerleyen maçlarda tüm voleybol camiası fark edecektir. Altyapıdan çıkan arkadaşlarımız belirli zamanda belirli süreler aldılar, almaya da devam ediyorlar. Hepsi kapasiteli, gelecekte Türk voleyboluna çok şey verecek yetenekteler. Sadece sporcular değil; antrenöründen kulüp müdürüne, yardımcı antrenörlerden malzemecimize kadar herkes hoşgörülü ve yardımsever, işini layıkıyla yapan insanlar. Böyle yerli ağırlıklı bir kadronun, başında bir Türk antrenörün olması da bir avantaj. Diyelim ki, idmanda iyi bir iş yapıyoruz. Bunu beğendiğinde gözlerinin içinin gülmesini, mutluluğunu bir yabancı antrenörden daha iyi anlatıyor. Bizim de konsantrasyonumuz artıyor. Ayrıca takımı bir araya getirme, iletişim konusunda hiç problem yaşamıyoruz. Kendisine güvenimiz tam” yanıtını veriyor.

İlginç bir lig

Alınan sonuçların ardından, ligin ilerleyen dönemleri için ne düşünüyorsun?

“Lig, ilginç bir başlangıca sahne oldu. Kapanması gündemde olan veya gençlerle devam etme kararı alan takımlar yüzünden biraz geç kurulan takımlar mevcut. ‘Her şerde bir hayır vardır’ mantığıyla daha çok Türk arkadaşımız takımların kadrolarında yer alıyor ki, bu sevindirici bir durum. Bu sene ligimizin herkes için kolay olmayacağını düşünüyorum. Hem yukarısı için oynayan, hem lige tutunmaya çalışan hem playoff zorlayan takımlar için büyük bir rekabetin olacağı kesinlikle ortada. “Bugün idare ederim diye çıkılan’ her maç kazaya kurban gideceğin bir maç olabilir bu sene o yüzden bu sene ligi çekişmeli görüyorum. Şampiyonluk mücadelesinin içinde Halkbank da tüm gücüyle var olacaktır.”

“Bir de Şampiyonlar Ligi var” hatırlatması yapıyoruz.

“Şampiyonlar liginde de lig fikstüründe olduğu gibi zor bir kura çektik. Fakat ikinci tur imkansız değil bana göre” cevabını veriyor. Birlikte hareket edip sahada tek yürek olunduğunda, hem maçlar, hem gruptan alnımızın akıyla çıkabiliriz görüşünde İbrahim Emet. “Takımımız, Şampiyonlar Ligi aşina bir takım. Genlerinde o deneyim var.  Biz de halen oralarda olduğumuzu, mücadele ettiğimizi göstermek istiyoruz. Avrupa Halkbank gerçeği ile bir kez daha karşı karşıya gelecek” diyerek iddialı bir görüş bildiriyor.

Milli Takım anısı

Uzun yıllar Milli Formayı terletmiş biri olarak bir anı anlatır mı acaba.

Anlattı, şöyle:

Dört sene önce Mayıs ayındaydık. Sezon bitmişti. 1-1.5 ay tatildeydim. Bir gün milli takımdan telefon geldi. Çanakkale’de Avrupa Ligi maçları vardı ve beni istiyorlardı. ‘Abi nasıl olur?’ falan derken kadroda benim ismimin yazdığını, başka seçeneklerinin olmadığını söylediler. Ben de gittim. 3 günde 2 maç yaptık, ikisini de kazandık. Tatilden gelen ben, iki maçta da ilk 6’daydım. Henüz galibiyet alamamış arkadaşlara, ‘sizi galibiyetle tanıştırmaya geldim’ diye takılıyordum, gülüyorduk! Fakat doğruymuş iki maçta iki galibiyet alıp tatilime geri dönmüştüm.

Kaptan görüşü

Halkbank Kaptanı Faik Samed Güneş’in İbrahim Emet ile ilgili düşünceleri

İbrahim Emet uzun yıllardır tanıdığım, Milli Takım ve liglerle sıklıkla rakip olduğum, iyi bir arkadaş ve abidir. Aynı takımda mücadele etmekten de zevk aldığım birisidir.

Enerjisiyle ve esprili tavırlarıyla her zaman takım içerisindeki havaya olumlu etki eden, idman ve maçlardaki isteğiyle gençlere örnek olan bir sporcudur.

Bu sene takımımıza renk kattığı, birlikte oynadığımız ve aynı pozisyonu paylaştığımız için kendimi şanslı hissediyorum.

CEVAP VER