Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi’ni ziyaret eden TMOK Üniversiteler Fair Play Kervanı, kentin ve üniversitenin yönetimi, halkı ve öğrencileri tarafından yoğun bir ilgi ile karşılandı. Olimpiyat şampiyonu güreşçi Ahmet Ayık ve çekiç atma milli sporcusu Özkan Baltacı Kervanın Tokat Programının konukları oldular.

TMOK Üniversiteler Fair Play Kervanı, bu defa Tokat’taydı. 2014 yılında başlatılan program dahilinde Üniversitelerin BESYO ve Spor Bilimleri Fakülteleri öğrencilerine Fair Play’i anlatan TMOK Üniversiteler Fair Play Kervanı, Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi ve Tokat halkı tarafından sevgiyle karşılandı. Anadolu halkının geleneksel misafirperverliğini tüm ayrıntılarıyla gösteren Tokatlılar, adeta kervan heyetini bağrına bastı. Üniversitenin 15 Temmuz Kongre ve Kültür Merkezi Milli İrade Konferans Salonu’nda gerçekleşen Dünya Fair Play Karikatür Sergisi ve Fair Play Paneline, Üniversitesinin rektöründen öğrencisine yoğun ilgi gösterildi.

Şehrin Yönetiminden Büyük İlgi

2014 yılında başlatılan proje kapsamında gittiği her kentte önce vali ve belediye başkanını, ardından üniversitenin rektörünü ziyaret eden TMOK Üniversiteler Fair Play Kervanı heyeti, 57. şehir olan Tokat’ın Vali ve Belediye Başkanı tarafından ilgiyle karşılandı. Önce Vali Dr. Ozan Balcı’yı ziyaret ederek Fair Play Anı Şilt ve Fair Play Hizmet Madalyası takdim eden heyet, ardından Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, daha sonra da Gaziosmanpaşa Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bünyamin Şahin’i ziyaret etti ve Fair Play Anı Şilti ve Hizmet Madalyası takdim ederek, Dünya Fair Play Karikatür Sergisi ve Paneline davet etti.

Salon Doldu Taştı

Geçtiğimiz günlerde Beden Eğitimi Spor Yüksek Okulundan Spor Bilimleri Fakültesi’ne terfi eden okul, yönetiminden öğrencisine sergi ve panele büyük ilgi gösterdi. Devlet Eski Bakanı Ali Şevki Erek, Rektör Prof. Dr. Bünyamin Şahin, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İbrahim Özbay, Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Naif Geboloğlu, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Eren Yürüdür, Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Adem Önal, Tokat Emniyet Müdürü Göksel Topaloğlu, akademisyenler ve öğrenciler katıldığı sergi ve panelde duygu dolu anlar yaşandı. Sergi açılışından sonra protokol ve öğrenciler karikatürleri izleyip, sponsorlar Hacıbekir Şekercisi, Nobel İlaç ve ÜNSPED Gümrük Müşavirliği stantlarını gezdiler.

Fair Play Paneli öncesi, salonu dolduran öğrencilerin huzurunda, TMOK Üniversiteler Fair Play Kervanı heyeti tarafından, Devlet Eski Bakanı Ali Şevki Erek, Burhan Yamanoğlu, Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Naif Geboloğlu, Spor Bilimleri Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Mehmet Kargün, Öğretim Görevlisi Sebati Kaya, Spor Bilimleri Fakültesi Öğrencisi milli sporcu Özkan Baltacı’ya Fair Play’e katkılarından dolayı madalya ve sertifikaları takdim edildi.

Ödül töreninde Devlet Eski Bakanı Ali Şevki Erek yaptığı konuşmada, “Bana bu ödülü layık görenlere teşekkür ederim. Gençler sporda ve yaşamınız boyunca birbirinizi sevin. Hoşgörüden ödün vermeyin. Emin olun başarının kendiliğinden geldiğini göreceksiniz.” dedi.

“Fakültemiz Hayırlı Olsun”

Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bünyamin Şahin yaptığı konuşmada, öğrencilere Fair Play’in öneminden bahsederek, hayatın her anında gerek spor gerekse normal yaşantımızda adaletli ve güleryüzlü olmalarını öğütledi ve “Siz gençlerimizin Fair Play’e önem vermelerini rica ediyorum. Göreve geldiğimizde Beden Eğitim ve Spor Yüksekokulu olarak eğitim ve öğretime devam eden okulumuz Spor Bilimleri Fakültesine dönüştürüldü. Üniversitemize hayırlı olsun.” dedi.

Konuşmalar Alkışlarla Kesildi

Spor Bilimleri Fakültesi Öğretim Görevlisi Sebati Kaya moderatörlüğündeki panelin açılış konuşmasını yapan Fair Play Komisyonu Başkanı Erdoğan Arıpınar, konuşmasında Türkiye ve dünyada ödüller alan sportif ve toplumsal fair play örneklerini anlattı. Remzi Yılmaz’ın “Gülümsemek de Fair Play”dir başlıklı sunumunun ardından, Cerrahpaşa Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Semra Demirer’in motivasyon içerikli konuşması ilgi ile izlendi. Olimpiyat Şampiyonu efsane güreşçi Ahmet Ayık, aktif sporculuk dönemlerindeki fair play anlayışından örnekler verdi.

Okulun öğrencilerinden Çekiç Atma Dünya 2.si Özkan Baltacı da alkışlar arasında yaptığı konuşmada, öğrencilere antrenör ve spor yöneticisi olduklarında, fair play olgusuna inanan sporcu ve yönetici yetiştirmelerini önerdi. Finansal Danışman Tuğba Gider’in “Finansal Fair Play” başlıklı konuşması ve ardından Kervan’ın Planlama Koordinatörü Teoman Güray’ın fair play örneklerini verdiği sunumu alkışlanırken, panel yine Teoman Güray’ın salonu dolduran öğrencilere topluca Fair Play Andı içirmesiyle son buldu.

Daha sonra toplu fotoğraf çekilmesinin ardından, konuşmacılara hücum eden öğrenciler, bire bir görüşmelerle, TMOK ve Fair Play Komisyonu hakkında meraklarını giderdiler.

CEVAP VER