Ankara 75. Yıl Hipodromu’nda, düzenlenen ve programın, Dünya Veteriner Hekimler Koşusu ile birlikte bir diğer önemli randevusu olan Kızılcahamam Koşusu (KV-7) saat 15.30’da düzenlendi. Son metrelere kadar birincilik mücadelesine sahne olan koşuyu, Kemal Kurt’un sahibi ve yetiştiricisi olduğu doru erkek safkan SİNYOR ŞAMİL (Scarface – Figaro / Senor Speedy) jokeyi Ayhan Kurşun idaresinde kazanmayı başardı.

7 koşu aranın ardından birincilik elde etmeyi başaran SİNYOR ŞAMİL son olarak, 16 Ağustos 2016 tarihinde, yine Ankara 75. Yıl Hipodromu’nda katıldığı Maiden mücadeleyi Gökhan Kocakaya idaresinde kazanmayı başarmıştı.

3 yaşlı safkan İngiliz taylarının birincilik mücadelesi verdiği Kızılcahamam Koşusu, çim pistte 1900 metre mesafe üzerinden gerçekleşti. 13 tayın katıldığı, 60.000 TL birincilik ikramiyeli koşuda, CİHAN PEHLİVANI (Mali – Kehribar / Dr Devious) ikinciliği elde eden isim olurken, dış kulvarda yer alan isimlerden HEYAMOLA (Torok – Lady Muhtarram / Monashee Mountain) üçüncü, SEFİR BEY (Torok – Zala Sultan / Mountain Cat) ise tabelanın son basamağının sahibi oldu.

Kazanan SİNYOR ŞAMİL için koşunun bitiriş derecesi 1.56.30 olurken, farklar Boyun – 3,5 Boy – 1,5 Boy şeklinde sonuçlandı.

Koşu sonrası düzenlenen törende, koşuyu kazanan atın sahibi adına, safkanın antrenörü İbrahim Çak’a kupasını, Kızılcahamam Belediye Başkanı Muhittin Güneş verdi. Törene, Ankara Hipodrom Müdürü Mehmet Şirin Bozkurt ile davetliler de katıldı.

CEVAP VER