Kimi Raikkonen, yağmurda sürüş yapamamaları için çok aşırı yağmurun gerekli olmadığını, bu yüzden bu tür durumlarda gülünç duruma düştüklerini söyledi.

F1’in çoğu seansı kuru zeminde gerçekleşiyor ancak yağmur yağdığında pilotlar çoğu zaman pistin geçiş lastikleriyle sürülecek hale gelmesini bekliyorlar çünkü yağmur lastikleriyle piste çıkmak istemiyorlar.

Bu hafta sonu gerçekleştirilen Japonya GP hafta sonunda, Hagibis Tayfunu nedeniyle cumartesi günkü 3. antrenman seansı tamamen iptal edilirken sıralamalar pazar güne ertelendi. Raikkonen, ekstrem şartlar olmasa dahi yağmurda piste çıkmanın pek mümkün olmadığını düşünüyor.

Raikkonen, “Ne yazık ki lastikler konusunda ne kadar kısıtlı olduğumuzu biliyoruz. Çok fazla yağması gerekmiyor çünkü az suda dahi kızaklama oluyor. Sorun bu. O zaman sıfır kontrol oluyor.”

“Yarışlara başladığım ilk günlerde, çok aşırı yağmur yağdığında dahi sorun yaşamıyorduk. Şu anda lastikler açısından en iyi dönemde değiliz.”

“Pist üstündeki su sorun yaratıyor. Ne yazık ki durum böyle.”

“Çok fazla su olması da gerekmiyor. Bazen sürüş yapamamamız çok gülünç bir durum ortaya çıkarıyor ancak pist üstünde ırmak olduğu zaman bunu yaşıyoruz. Hiç kontrolümüz olmuyor.” dedi. (tr.motorsport.com)

CEVAP VER