Louisiana’daki ABD Hava Kuvvetleri Barksdale Hava Üssü’ne bağlı dört adet B-52H Stratofortress bombardıman uçağı ve yaklaşık 350 hava personeli, İngiltere’deki RAF Fairford Hava Üssü’ne konuşlandırıldı.

Perşembe günü sabah saatlerinde ana üsleri olan Louisiana’daki Barksdale Hava Kuvvetleri Üssü’nden ayrılan 2’nci Bombardıman Kanadına ait 4 uçak ve 350 havacıdan oluşan bombardıman görev kuvveti İngiltere’deki RAF Fairford Üssü’ne yerleşti.

Müşterek ortaklar ve müttefik ülkelerle çalışabilirliği geliştirmeyi amaçlayan bombardıman görev kuvvetinin gelecekteki operasyonlarına ilişkin ayrıntılar ve B-52 misyonunun ne kadar süreceği güvenlik nedeniyle paylaşılmadı.

ABD HAVA KUVVETLERİ’NİN EN YAŞLI UÇAĞI

50 bin feet irtifada operasyon yeteneğine sahip B-52 bombardıman uçakları, gelişmiş seyrüsefer sistemlerine sahip ve nükleer veya hassas güdümlü konvansiyonel mühimmat taşıyabiliyor. Uçak resmi olarak ABD Hava Kuvvetleri’nde 1955’ten bu yana kullanılıyor. Uçakların motorlarının modernize edilerek daha uzun yıllar aktif olarak uçurulması hedefleniyor. (Haberola-Necdet Gürsoy)

CEVAP VER