Milli Anadolu Ankası – 2019 Tatbikatı; 30 Eylül – 11 Ekim 2019 tarihleri arasında Konya 3’ncü Ana Jet Üs Komutanlığı’nda gerçekleştiriliyor.

Anadolu Ankası Tatbikatları 2009 yılından beri yılda iki dönem halinde Hv.K.K.lığı koordinatörlüğünde Konya’da düzenleniyor. Tatbikat, 2012 yılından itibaren bir dönemi millî, bir dönemi uluslararası olacak şekilde icra edilmeye başlandı.

HARBE HAZIRLIK SEVİYESİ EN ÜST DÜZEYDE MUHAFAZA EDİLECEK

Tatbikatın maksadı; Personel Kurtarma Harekâtı kapsamında komuta kontrol sürecini denemek ve geliştirmek, Personel Kurtarma Görev Kuvveti unsurlarının eğitim seviyelerini arttırmak, Hayatta Kalma ve Kaçma Kurtulma usulleriyle ilgili pilotların eğitim seviyelerini geliştirmek, müşterek ve/veya birleşik harekât kapsamında, Yakın Hava Desteği, Dinamik Hedefleme ve Zamana Duyarlı Hedefleme görevlerini icra etmek ve katılımcılar arasındaki ortak çalışabilirliği arttırarak Harbe Hazırlık seviyesini en üst düzeyde muhafaza etmek olarak belirlendi.

Tatbikata; Hava Kuvvetleri Komutanlığı, Kara Kuvvetleri Komutanlığı, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı, Jandarma Genel Komutanlığı ve Genelkurmay Özel Kuvvetler Komutanlığı katılıyor. (Haberola-Necdet Gürsoy)

CEVAP VER