Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rusya’nın 2020’de düzenlenecek ABD başkanlık seçimlerine müdahale edeceği yönünde şaka yaptı.

İngiliz Daily Mail gazetesinin verdiği habere göre Putin, Moskova’da katıldığı Enerji Haftası açık oturumunda moderatörün, Rusya’nın 2020’deki ABD başkanlık seçimlerine müdahale edip etmeyeceğine ilişkin sorusuna verdiği alaycı yanıtta “Aramızda sır kalsın, kimseye söyleme. Evet müdahale edeceğiz” ifadesini kullandı.

Putin, Özel Yetkili Savcı Robert Mueller’in Rusya’nın 2016 ABD başkanlık seçimine yönelik olası müdahalesine ilişkin raporuna değinerek “Elinde bir kanıt yok. Ancak Mueller, böyle bir anlaşmayı gelecekte yapabileceğimizi söyledi. Bu gülünç” yorumunda bulundu.

Mueller’in raporunda Rusya’nın 2016 başkanlık seçimlerinde Cumhuriyetçi aday lehine müdahale etmeye çalıştığı ancak ABD Başkanı Donald Trump’ın seçim kampanyası ekibi ile Moskova arasında bir çalışma olduğuna dair herhangi bir kanıt bulunmadığı sonucuna varılmıştı.

ABD Adalet Bakanlığı tarafından görevlendirilen Robert Mueller, Rusya’nın 2016 yılında gerçekleşen ABD başkanlık seçimlerine müdahale ettiği iddialarını araştırmış, Trump ise olayı ‘siyasi zulüm kampanyası’ olarak nitelendirmişti. (Şarkul Avsat)

CEVAP VER