Türk’ün ilk er meydanı olan Elmalı’daki yağlı güreşler 667’nci kez düzenlendi. İki gün boyunca drone’lar ve ağır çekim kameralar eşliğindeki çekimlerle DMAX’ten canlı yayınlanan güreşlerin sonunda Ali Gürbüz, Kırkpınar’da olduğu gibi Elmalı’daki er meydanından da birinci olarak ayrıldı.

Yüzlerce ismin yerinde izlediği, gidemeyen milyonlar için de DMAX’in canlı ekrana getirdiği Elmalı Yağlı Güreşleri heyecanlı anlara sahne oldu. Yarı finalde Ali Gürbüz ile İsmail Erkal, Orhan Okulu ile İsmail Balaban’ın karşılaştığı iki gün süren güreşlere 72 başpehlivan ile rekor katılım gerçekleşti. İsmail Balaban ve Ali Gürbüz’ün tam 1 saat 26 dakika süren final güreşinin sonunda Ali Gürbüz başpehlivanlık kemerini kazandı. Ali Gürbüz, 2019 yılında Kumluca, Kırkpınar ve Kurtdereli Yağlı Güreşleri’ni de kazanarak Türkiye’nin 3 gün süren en önemli güreş etkinliklerinin tamamında Altın Kemeri evine götüren isim oldu.

Pazar günündeki yayınıyla gündüz ortalamasında en çok izlenen üçüncü kanal olan DMAX’in Elmalı yağlı güreşleri canlı yayını, sosyal medyada da geniş yankı buldu. Twitter’da toplamda 15 saat boyunca gündemde birinci sırada olan Elmalı Yağlı Güreşleri için Instagram’dan da binlerce paylaşım yapıldı.

Türk’ün ilk er meydanı olarak bilinen Elmalı’ya gelenler, Elmalı Müzesi, Ömer Paşa Camii ve Elmalılı Hamdi Yazır Müzesi’ni de gezme imkanı buldular. Elmalı Belediyesi’nin düzenlediği 667. Tarihi Elmalı Yağlı Güreşleri Festivali’nde güreşlerin yanı sıra Yörük Yürüyüşü gibi kültürel etkinlikler ve Funda Arar, Ziynet Sali, Kubat, İnci Mercan, Merve Özbey konserleri de düzenlendi.

İki gün boyunca güreş tarihi uzmanları ve spikerleri Gökhan Günaydın, Recep Tosun, Bülent Yağcı ile dövüş sporlarının Türkiye’deki bir numaralı ismi Bilgehan Demir’in sunumuyla izlenen Elmalı Yağlı Güreşleri, en kritik anlarıyla yeniden ekranlara geliyor. 667’nci Tarihi Elmalı Yağlı Güreşleri, turnuva boyunca şahit olunan en kritik anlar ve bu senenin kazananı başpehlivan Ali Gürbüz’ün de özel röportajı eşliğinde 13 Eylül Cuma saat 23:25’te DMAX’te yeniden izlenebilecek.

Ali Gürbüz Hakkında

26 Ekim 1987’de Antalya’da dünyaya gelen Ali Gürbüz, babası Recep Gürbüz gibi pehlivan olmayı seçti. Babasını daha bir yaşına bile gelmeden kaybeden Ali Gürbüz, ilk defa er meydanına çıkıp izleyenlere selam verdiğinde henüz iki yaşındaydı. Üniversite eğitimi boyunca minder güreşiyle ilgilendi ve hem Avrupa hem de dünya şampiyonalarında derece kazandı. İlk yağlı güreşine 11 yaşındayken Kırkpınar, Minik İki Boyu’nda çıktı ve ikincilikle meydandan ayrıldı. 2011 yılındaki Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nde ilk kez başpehlivan oldu. Küçüklüğünden beri kendisi de pehlivan olan dedesi tarafından pehlivan olması için yetiştirilen Ali Gürbüz, er meydanının en başarılı isimlerinden biri. 1.96 cm boyunda ve 118 kg olan Ali Gürbüz, bu yıl boyunca Kumluca, Gökbel Yaylası, Kırkpınar, Kurtdereli, Seydikemer ve Elmalı’daki yağlı güreşlerinin hepsinden başpehlivan olarak ayrıldı.

CEVAP VER