Red Bull Air Race 2019 Dünya şampiyonu Japonya, Chiba’da düzenlenen sezonun son etabında belirlendi. Aynı zamanda 17 yıllık Red Bull Air Race efsanesine veda niteliğindeki bu son yarış Avustralyalı pilot Matt Hall’ün dünya şampiyonluğuyla sonuçlandı.

Chiba’da üçüncülüğü elde eden ve 20 puan alan Matt Hall, genel klasmanda ulaştığı 81 puanla 2019 dünya şampiyonu olmayı başardı.

58.630’luk bir zamana imza atarak Chiba etabını kazanan Japon pilot Yoshihide Muroya 25 puan aldı. Kendi evinde kazanmayı başaran ancak dünya şampiyonluğunu bir puan farkla Avustralyalı pilot Matt Hall’e kaptıran Muroya toplamda elde ettiği 80 puanla dünya ikincisi oldu.

Chiba etabını 13’ncü sırada tamamlayıp 3 puan alan Çekyalı pilot Martin Sonka toplamda kazandığı 68 puanla dünya üçüncülüğünü elde etti.

Avustralyalı pilot Matt Hall

SON ŞANSINI İYİ DEĞERLENDİRDİ

Yarıştan sonra duygularını dile getiren Avustralyalı pilot Matt Hall, “Kesinlikle çok büyük bir rahatlama. O kadar endişelendim ki, tarihteki en ünlü nedime olacağım. Çok sinir bozucu. Fakat bu sefer daha fazla baskı vardı. Çünkü yarış biterken bunu yapmak için son şanstı. Kameralar önünde sakin görünmeye çalıştım ancak aslında zor bir hafta oldu. Bugün duygusal olarak zor bir gündü. 5 kez podyuma çıkıp hiçbirinde şampiyonluğu alamamak hayatının geri kalanında alamayacağın bir şey olurdu. Sonunda dünya şampiyonu olduğumu söyleyebilirim.” dedi.

Matt Hall şampiyonluğu ekip arkadaşlarıyla kutladı

EFSANE YARIŞ SONA ERDİ

Red Bull yönetimi, hava yarışlarına gösterilen ilginin yeterli olmamasını gerekçe göstererek 17 yıldır devam eden Red Bull Air Race Dünya Şampiyona serisinin 2019 sezonunun ardından sona ereceğini Mayıs ayında duyurmuştu. Japonya’daki bu son etabın ardından havacılık tutkunlarının ilgiyle takip ettiği hava akrobasi yarışlarında bir dönem de kapanmış oldu. (Haberola-Necdet Gürsoy)

Red Bull Air Race 2019 Dünya Şampiyonu Matt Hall
Matt Hall
https://twitter.com/i/status/1170653188514619392

CEVAP VER