Rusya’da bu yıl beşincisi düzenlenen Doğu Ekonomik Forumu’na katılan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Hindistan Başbakanı Narendra Modi, Hindistan için özel geliştirilen Rus yapımı helikopterleri inceledi.

Rus Devlet şirketi Rostec bünyesinde faaliyet gösteren Russian Helicopters’in Hindistan’a yönelik geliştirdiği ilk sivil Mi-171A2 helikopteri ve çok amaçlı Ka-226T helikopteri, Doğu Ekonomik Forumu’nun (Eastern Economic Forum) bir parçası olarak, Russky Adası’nın Ajax Körfezi’nde düzenlenen Uzak Doğu Yol Fuarı (Far East Street Exhibition) kapsamında 8 Eylül’e kadar sergilenecek.

İki liderin ziyaret ettiği fuarda yeralan ve Mi-8/17 helikopter ailesinin en son temsilcisi olan ilk sivil Mi-171A2 helikopteri Hintli müşteriye özel boyandı. Helikopterin Hindistan’da sertifika almasının ardından 2019 yılı sonu ya da 2020 yılı başında teslim edilmesi planlanıyor.

HİNDİSTAN 140 ADET Ka-226T MONTE EDECEK

Ka-226T helikopterlerinden 200 adet tedarik edecek olan Hindistan bunlardan 140 tanesinin montajını yerel imkânlarla gerçekleştirecek. Modüler tasarıma sahip, hafif sınıf, çift motorlu bu helikopterler çok kısa sürede monte edilebilen özel ekipmanları sayesinde farklı konfigürasyonlarda kullanılabiliyor.

Hindistan sivil ve askeri helikopter filosunun yüzde 30’dan fazlası Sovyet ve Rus yapımı helikopterlerden oluşuyor. (Haberola-Necdet Gürsoy)

CEVAP VER