Dünya Hava Sporları Federasyonu (FAI) organizasyonuyla gerçekleştirilen 30. Dünya Akrobasi Şampiyonası ev sahibi ülke Fransa’nın üstünlüğüyle sona erdi. Şampiyonada beş farklı kategoriden dördünü kazanan Fransız pilotlar önemli bir başarıya imza attı.

22-31 Ağustos tarihleri arasında Châteauroux, “Marcel Dassault” Havaalanında gerçekleşen şampiyonaya aralarında Avustralya, İsviçre, Rusya ve ABD’nin de yeraldığı 17 ülkeden 63 pilot katıldı.

Takım, Erkekler, Kadınlar, Karışık ve Serbest Stil olmak üzere beş farklı kategoride düzenlenen yarışlar sıcak havaya rağmen çok sayıda izleyicinin ilgisini çekti.

Aude Lemordant

SVETLANA KAPANİNA İKİNCİ OLDU

Kadınlarda Fransız takımının yıldız pilotu Aude Lemordant ilk sırayı aldı. Yedi kadın yarışmacının katıldığı şampiyonada Rusya’nın dünyaca ünlü kadın pilotu Svetlana Kapanina ikincilikle yetindi.  

Svetlana Kapanina

Fransız pilot Louis Vanel, Karışık ve Erkekler kategorilerinde kazanan isim oldu.

Louis Vanel

Serbest Stil’de dünya şampiyonluğunu elde eden ABD’li pilot Robert Holland yıllardır sürdürdüğü başarılarına bir yenisini daha ekledi.

Etkinliğin son gününde muhteşem bir performans sergileyen Fransızların milli akrobasi ekibi “Patrouille de France” gösterisiyle şampiyonaya renk kattı. (Haberola-Necdet Gürsoy)

GENEL SIRALAMA:

KARIŞIK

Louis Vanel (Fransa)

Alexandre Orlowski (Fransa)

Mikhail Mamistov (Rusya)

KADINLAR

Aude Lemordant (Fransa)

Svetlana Kapanina (Rusya)

Bénédicte Blanchard (Fransa)

ERKEKLER

Louis Vanel (Fransa)

Alexandre Orlowski (Fransa)

Mikhail Mamistov (Rusya)

SERBEST STİL

Robert Holland (ABD)

Castor Fantoba (İspanya)

Martin Sonka (Çekya)

Patrouille de France

TAKIM

Fransa

ABD

Rusya

Svetlana Kapanina ekip arkadaşlarıyla

CEVAP VER