Önümüzdeki ay Kazakistan’da düzenlenecek olan dünya güreş şampiyonasına İstanbul Sarıyer Mersinli Ahmet  Kamp Eğitim Merkezinde hazırlanan kadın güreş milli takımını Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Musa Aydın ziyaret etti.

Teknik Direktör Efrahim Kahraman yönetiminde Moğolistan ve Azerbaycan kadın milli takımlarıyla birlikte kamp yapan millilerde tek hedef dünya şampiyonasında Olimpiyat kotalarını almak. Cumartesi gününe kadar İstanbul’da kamp yapacak olan milliler daha sonra Ankara’da son hazırlık kampını gerçekleştirecek. Türkiye güreş federasyonu başkanı Musa Aydın bugün kampı ziyaret etti. Başkan Aydın ilk olarak teknik heyetle toplantı yaparak takımın son durumu hakkında bilgi aldı. Ardından güreşçilerle bir araya gelen federasyon başkanı Musa Aydın onlarla da bir süre sohbet etti. Bu yıl Avrupa güreş şampiyonasında tarih yazdıklarını belirten Aydın “Biz göreve geldiğimizde bu başarılar hayaldi. Ama özellikle son yıllarda alınan başarılarla birlikte kadın güreşinde söz sahibi ülkeler arasında yer aldık. Bu gerçekten gurur verici. Avrupa ve Dünya şampiyonları çıkarttık. Şimdi sırada Olimpiyat şampiyonu çıkartmak var. Ben bu teknik kadroya ve sporcularımıza güveniyorum. İnşallah bu hedefe de ulaşacağız” dedi.

Teknik Direktör Efrahim Kahraman ise yaptığı açıklamada çalışmaların son derece iyi gittiğini belirterek “Tüm takım hırslı bir şekilde dünya şampiyonası için hazırlıklarımızı sürdürüyoruz. Bu dünya şampiyonası Olimpiyatlara kota vereceği için çok zorlu geçecek. Bizler tüm ekip olarak bunun farkındayız. Her şampiyonada yeni ilkler yaşıyoruz. Hedefimiz dünya şampiyonasında kotaları almak. Başkanımızında söylediği gibi asıl hedefimiz ise 2020 Tokyo’da ilk kadın Olimpiyat şampiyonunu çıkartmak. Bunu başarabilecek güreşçilerimiz var. Bugün federasyon başkanımızın kampımızı ziyaret etmesi de tüm ekibi ayrıca sevindirdi. Bizlere her türlü çalışma imkanı sunan başkanımıza çok teşekkür ediyorum “ diye konuştu. Şu an hazırlıklarını İstanbul’da sürdüren Milliler dünya şampiyonası öncesindeki son hazırlık kampını Ankara’da yapacak.

CEVAP VER