Brezilyalı uçak imalatçısı Embraer elektrikli tahrik teknolojisine sahip test uçağını görücüye çıkardı.

Geliştirdiği yüzde 100 elektrikli tahrik sistemine sahip uçağın demosunu kuruluşunun 50’nci yıldönümü arifesinde tanıtan Embraer’in özel bir boyama uyguladığı uçak gerekli sistem ve bileşenlerin montajına hazır hale getirildi.

Uçağın elektrik motoru ve kumandası, elektrifikasyon teknolojilerinin ortaklaşa geliştirilmesi için yapılan bilimsel ve teknolojik işbirliği anlaşmasının bir parçası olarak WEG şirketinin Jaraguá do Sul, Santa Catarina’daki merkezinde üretiliyor. Uçağın soğutma sistemini sağlamaktan sorumlu ortak ise Parker Aerospace şirketi olacak.

Önümüzdeki aylarda gerçek çalışma koşulları altında test edilmesi için gerekli entegrasyon çalışmalarının yapıldığı prototip uçağın ilk uçuşunu 2020 yılında yapması planlanıyor.

Elektrikli tahrik sistemiyle donatılacak olan küçük tek motorlu uçak bir Embraer iştiraki olan Indústria Aeronáutica Neiva tarafından üretiliyor. EMB-203 Ipanema tipi bu uçak Brezilya havadan zirai ilaçlama pazarında yüzde 80 paya sahip bulunuyor. (Haberola-Necdet Gürsoy)

CEVAP VER