Eren ve Fatih Özmen çiftinin sahip olduğu Amerikan Sierra Nevada Corporation (SNC), yeni nesil Dream Chaser® uzay aracının Uluslararası Uzay İstasyonu’na fırlatılması için United Launch Alliance (ULA) firmasını seçti. NASA misyonunda altı uçuş gerçekleştirecek olan Dream Chaser ilk görev uçuşuna 2021 yılında çıkacak.

ULA’NIN GÜVENLİĞİ KANITLANMIŞ

“Dream Chaser herhangi bir geleneksel roketten fırlatılabilir, bu yüzden harika seçeneklerimiz vardı.” diyen SNC CEO’su Fatih Özmen, “Dream Chaser programındaki güçlü işbirliğimiz, kanıtlanmış güvenlik kayıtları ve görevleri zamanında tamamlaması nedeniyle United Launch Alliance firmasını seçtik” dedi.

ULA’nın geliştirdiği yeni tasarım “Vulcan Centaur” roketleriyle fırlatılacak olan Dream Chaser, altı tondan fazla basınçlı ve basınçsız kargoyu Uluslararası Uzay İstasyonu’na teslim edecek. Yörünge laboratuvarı olarak 75 gün Uluslararası Uzay İstasyonu’na bağlı kalacak olan Dream Chaser, bilimsel çalışmalara destek verecek. Uzay istasyonunun yaklaşık 3,5 ton çöpünü de imha edecek olan uzay aracı kısa süre içinde yeryüzüne dönerek normal bir uçak gibi havaalanı pistine inecek.

VULCAN CENTAUR ROKETİ’NİN İKİNCİ SERTİFİKA UÇUŞU

Vulcan Centaur roketlerinin ilk sözleşmelerinden birini SNC ile yaptıklarını söyleyen ULA Başkanı ve CEO’su Tory Bruno, 120 yılı aşkın fırlatma deneyimleri bulunduğunu belirterek bugüne kadar Atlas ve Delta roketleriyle gerçekleştirdikleri görevleri yeni nesil Vulcan Centaur roketleriyle devam ettireceklerini söyledi. Dream Chaser’ın NASA misyonunda yapacağı altı uçuştan ilkinin Vulcan Centaur roketinin de ikinci sertifika uçuşu olacağını belirten Bruno, “Yeni roket, eşsiz güvenilirlik ve hassasiyet sunmaya devam ederken, daha yüksek performans ve daha uygun fiyat sağlayacaktır.”dedi. (Haberola-Necdet Gürsoy)

CEVAP VER