Bakan Akar ve Komutanlar, KKTC’de ilk olarak yenilenen Şehit Yüzbaşı Cengiz Topel Anıtı’nın açılış törenine katılmak üzere Gemikonağı bölgesine geçti. Alana gelişlerinde vatandaşların sevgi gösterileriyle karşılanan Bakan Akar ve Komutanlar’ın yanı sıra törene, İkinci Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, Başbakan Ersin Tatar, Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Kudret Özersay, KKTC Meclis Başkanı Teberrüken Uluçay, bakanlar, parti temsilcileri ile Topel’in yakınları ve vatandaşlar katıldı.

KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın yerini almasıyla başlayan törende ilk olarak saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu. Askerler tarafından saygı atışı yapılırken Türk ve KKTC bayrakları göndere çekildi. Anıt hakkında verilen bilginin ardından Kurmay Pilot Üsteğmen İbrahim Kutay’ın günün anlamını içeren konuşma yaptı, şiirler okundu. Hava Kuvvetleri Komutanlığına bağlı F-16’ların geçiş yaptığı tören anıtın açılışıyla devam etti. Anıtın gezilmesinin ardından protokol üyeleri hatıra fotoğrafı çektirdi.

Törenin sonunda bazı vatandaşlar, Bakan Akar ve Komutanlar’ın yanına gelerek onları görmekten duydukları memnuniyeti ifade ettiler.

CEVAP VER