Onbeş Kasım Kıbrıs Üniversitesi  güz dönemi için hazır. Aday öğrencilere,  eylül ayının ilk haftasından itibaren üniversite yaşamı meslek seçimi hakkında geniş çaplı bilgi verilecek .  Öğrencilere bölümlerin tanıtıldığı özel oturumlarda  ve uygulanacak oryantasyon günlerinde  öğrenciler, bölümlere ilişkin tüm konularda meraklarını giderebilecekler.

9-22 Eylül  tarihleri arasında  gün boyunca tekrarlanacak program kapsamında öğrenciler her konuda bilgi alabilecekler.

MEB ve  YÖDAK’tan  onay alarak, eğitim-öğretim kalitesi yüksek bir üniversite  yaratmak için büyük çaba harcadıklarını ifade eden üniversite genel sekreteri Dr.Cansu Meryem Birinci, Onbeş Kasım Kıbrıs Üniversitesi’nde  ülke değerlerini göz önünde tutan, vizyonu geniş, sosyal konularda duyarlı bireylerin yetiştirilmesinin hedeflendiği 13 farklı bölümün bulunduğu ve tüm bu bölümlerde bilgi üreten, ülke ihtiyacına yönelik nitelikli insanların yetiştirilmesinin birer öncelik olduğunu vurguladı.

Üniversite’nin, Eğitim , Turizm , Siyasal  Bilgiler , İletişim,  Sağlık Hizmetleri ve Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu’na bağlı  birbirinden özel bölümlerin ve özellikle iletişim ve turizm alanında öğrenciler için büyük fırsatların bulunduğuna dikkat çeken Birinci, bu konuda eğitim almayı hedefleyen öğrencilerin tercih edecekleri üniversitenin  teknolojik alt yapılarına bakmalarını önerdi. Birinci,  birçok diğer alanda olduğu gibi özellikle iletişim ve turizm alanında  elde edilecek teorik bilginin pratiğe dönüştürülmesinin oldukça önemli olduğunu vurgularken, Onbeş  Kasım Kıbrıs Üniversitesi’nin  bu bağlamda sahip olduğu 4 televizyon kanalı, 2 radyo kanalı, medya ajansı ve otel hizmetleri ile öğrencilere ayrıcalık sunarak çeşitli şekilde uygulama yapma şansı verdiğini belirtti.

Uzman eğitim kadrolarından alınacak  eğitimler sayesinde öğrencilerin, reklamcılıktan metin yazarlığına, film ve dijital medya yönetmenliğine  ve bu alanın alt  yapısını oluşturacak her türlü bilgi ile gerçekten  mesleğe taşınabileceklerini öne sürdü.

ONBEŞKASIM ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ  CEP REHBERİ 

Doğu ve batı kültürlerinin kesiştiği dünyanın en güvenli ülkelerinden olan biri olan Kıbrıs, yapılan eğitim yatırımları ve açılan üniversiteleriyle bir üniversite adası haline gelmiştir.  Ülkemizde uluslararası öğrenciler, toplam öğrenci sayısının üçte birini oluşturuyor ve bu rakamlar Kuzey Kıbrıs’taki yüksek öğrenimin kalitesini gösteriyor.

350 bin gibi bir nüfusun yaşadığı Kuzey Kıbrıs’ta  131 ülkeden toplam  100 bine yakın öğrenci 19 üniversitede  öğrenim görmekte.  Bu üniversitelerde 65 ülkeden öğretim elamanı bulunuyor.Uluslararsı öğrenci Kıbrıs’ta toplam öğrenci sayısının üçte birini oluşturuyor.   Hal böyle iken  Kıbrıs için tam bir eğitim adası diyebiliriz.

ÖĞRENCİ YAŞAM TARZI

Giderek artan nüfusun yaşadığı KKTC`de çok uluslu yükseköğrenim gören öğrenci yapısı da giderek büyümektedir.  Sağlanan burs imkanları ve avantajlı indirim paketleri ve sosyo-kültürel etkinliklerle öğrencilerin Kıbrıs’a olan ilgisi giderek artmaktadır.

KKTC’de;

1.         Modern ülkelerde var olan bölümlerin hemen hemen tümü KKTC’de de mevcuttur.

2.         Üniversitelerinin öğrencilere karşı olan korumacı ve pozitif tutumunun oluşu, bunun yanında toplumun öğrencileri kendilerinden birer parça olarak görmesi öğrenciler için huzurlu bir ortam oluşturmaktadır.

3.         Üniversitelerin kendi sosyal etkinliklerinin yanında KKTC’de günlük yaşantıda öğrencilerin katılım gösterebileeği çeşitli sosyal ve kültürel etkinlik gerçekleşmekte.

4.         Yine üniversitelerin kendi bünyelerinde bulunan kafe ve restorantların yanında öğrencilerin KKTC’de bulunan kafe ve restorantlara olan ilgisi giderek artmakta.

5.         Öğrenciler üniversitelerinin kendilerine ücretsiz olarak sağladığı toplu taşımadan faydalanabilmektedir.

6.         Öğrenciler okurken çalışmayı arzu ettikleri zaman yarı zamanlı iş bulabilmekte. Öğrenciler KKTC’de ilk yarı zamanlı iş deneyimlerini kendi üniversitelerinde gerçekleştirebilmektedir

7.       Üniversite olarak amacımız, eğitim kalitemizin mükemmelliği ile tanınmak,eğitim süresi boyunca gerekli olan her türlü bilgi, belge ve hizmeti mümkün olan en hızlı şekilde, güvenle sunmak, öğrencilerimizin, öğretim görevlilerimizi  ve personelimizin memnuniyetini ön plana çıkartmak,  gurur duyulan; güvenilir,      itibarlı, referans alınan, insanlığa “değerli insanlar” kazandıran bir üniversite olmayı amaçlamaktadır.

Bölümlerimiz 

EĞİTİM FAKÜLTESİ

TURİZM FAKÜLTESİ

SİYASAL BİLGİLER FAKÜLTESİ

İLETİŞİM FAKÜLTESİ

SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEK OKULU

SOSYAL BİLİMLER YÜKSEK OKULU

*    Üniversitemiz  Lefkoşa’nın merkezinde her yere kolaylıkla ulaşılabilecek

     bir konumdadır.

 *  Üniversitemizin anlaşmalı yurdu “CAMPÜS  CYPRUS” UR. Kalacağınız yurda sizi ücretsiz olarak ulaştıracak ulaşım ağı her saat başı mevcuttur.

Email Adresi   :           info@onbeskku.edu.tr

Tel No :           0392 444 15 11/ 0392 22 83 550

Adres  :           Şht.Mustafa Ruso Caddesi No:79 K.Kaymaklı-Lefkoşa / KUZEY KIBRIS –

CEVAP VER