Tüm zamanların en eğlenceli ve sıra dışı havacılık etkinliği Red Bull Uçuş Günü, İstanbul’u dördüncü kez kanatları altına aldı. 35 takımın katıldığı, 200 bin kişinin yerinde izlediği havacılık şöleni, Caddebostan Plajı’nda hafızalardan silinmeyecek anlara sahne oldu.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin iş birliği ile gerçekleşen, RedBull.com ve Red Bull’un Twitch kanalından canlı takip edilebilen Red Bull Uçuş Günü 11:45’ten itibaren start aldı. Uçanlar, uçamayanlar, sıra dışı kostümler ve şahane gösterilere sahne olan etkinlikte atlayışlarını gerçekleştiren yarışmacılar, hiç durmayan bir eğlencenin parçası oldular. 6 metrelik rampadan havalanıp serin sularla buluşan takımlar özel jüri tarafından yaratıcılık, performans ve mesafe üzerinden puanlandılar.

Müge Boz, İbrahim Selim, Muhammed Yılmaz, Ayşe Begüm Onbaşı, Sinan Güler, İlayda Alişan, Ogeday Girişken, Yağmur Sarıoğlı, Kübra Dağlı ve Murat Keleş’ten oluşan jüri ekibinin yarışmacıları puanladığı etkinlikte dünyaca ünlü Red Bull Air Race pilotu Dario Costa da muhteşem bir gösteriye imza attı.

Red Bull Air Race uçağıyla dakikalarca Caddebostan üzerinde şov yapan Costa izleyicileri de büyüledi. Hezarfen Havaalanı’ndan havalanıp Caddebostan semalarına gelen Dario Costa, sonrasında Instagram üzerinden en eğlenceli paylaşımı yapan şanslı izleyiciyi de Hezarfen Havaalanı’nda bir gezintiye çıkarttı.

Jüri Üyesi Yağmur Sarıoğlu

Burcu Esmersoy ve Emre Karayel’in rampadan, Mustafa Özben ve DJ Funky C’nin alandan, Erman Yaşar ve Mesut Süre’nin ise canlı yayınla ekranlardan sunduğu etkinlik alanın her yerinden binlerce insana aktarıldı. Etkinlik yaklaşık 5 saatlik aksiyonun ardından sona erdi.

Kazanan ekip Coffee Lovers

İstanbul’da dördüncü kez düzenlenen Red Bull Uçuş Günü sona erdiğinde kazanan takım Coffee Lovers oldu. Barış Somer, Çetin Gürer, Ayşin Aydoğdu ve Umut Öztürk’ten oluşan ekip 4. Red Bull Uçuş Günü’nün en iyisi olmayı başardı. İkinciliği Mother Force, üçüncülüğü ise Vecihi Team elde etti. En uzun mesafeyi kateden takım ise Uçan Efeler oldu.

Bu sonuçların ardından birinci olan takım pilotluk eğitimi ödülünü kazanırken, ikinci olan takım ise bir Red Bull Air Race yarışını yerinde izleme şansı kazandı. Üçüncü olan takım ise Avusturya’da bulunan Hangar-7’de Flying Bulls ile uçma şansını yakalamış oldu. En uzağa uçmayı başaran takım ise dünya turu özel bileti kazanarak günü tamamladı.

Burcu Esmersoy – Emre Karayel
Jüri üyeleri

CEVAP VER