2019 Formula 1 sezonunun 12. yarışı olan Macaristan GP öncesi gerçekleştirilen sıralama turlarında pole pozisyonu Red Bull pilotu Max Verstappen’in oldu.

2019 Macaristan GP öncesinde gerçekleştirilen sıralama turlarında pole pozisyonu savaşını Max Verstappen kazandı.

Sıralama turlarının son bölümünde Mercedes, Ferrari, Red Bull ve McLaren pilotlarının yanı sıra Kimi Raikkonen ve Romain Grosjean son bölüme kaldılar.

Son bölümdeki ilk denemelerin ardından Red Bull pilotu Max Verstappen 1:14.958’lik derecesiyle ilk sıraya yerleşmeyi başarırken, Valtteri Botas 0.178 saniye geride ikinci, Lewis Hamilton ise 0.188 saniye geride üçüncü sıradaydı.

Bitime yaklaşık 2.5 dakika pilotlar ikinci denemeleri için piste çıktılar.

Verstappen son denemesinde 1:14.572 yaptı ve pole pozisyonunun sahibi oldu. Bu, Red Bull sürücüsünün Formula 1 kariyerindeki ilk pole pozisyonu oldu.

Hollandalı sürücü aynı zamanda Formula 1 tarihinin pole pozisyonu alan 100. ismi oldu.

Bottas son zaman turunda Verstappen’e yaklaştı ancak 0.018 saniye geride ikinci oldu. Lewis Hamilton son zaman turunda 0.197 saniye yavaş kalıp üçüncü olurken, Charles Leclerc takım arkadaşı Sebastian Vettel’in önünde dördüncü sırada yer aldı.

Pierre Gasly, takım arkadaşının 0.878 saniye gerisinde altıncı olurken, McLaren pilotları Lando Norris ve Carlos Sainz orta grubun en iyileri olarak yedinci ve sekizinci oldular.

İlk onu Romain Grosjean ve Kimi Raikkonen tamamladı.

Yarış pazar günü TSİ 16:10’da yapılacak. (tr.motorsport.com)

CEVAP VER