İngiltere’deki savaş karşıtı aktivistler, Londra’nın baskıcı Suudi rejimini silahlandırmaya devam ettiğini belirterek, bu ülkeye silah boykotu çağrısında bulundular.

The Guaridan gazetesi yayınladığı haberinde, salı günü yayınlanan İngiltere uluslararası ticaret bakanlığının resmi rakamlarına göre, bu ülkenin 2018 yılında silah satışının hiç görülmemiş şekilde 14 milyar Paund’a yükseldiğini, bu silahların yüzde 80’nin Suudi Arabistan, BAE ve Batı Asya’da diğer bazı ülkelere satıldığını bildirdi.

“Silah Ticaretine Karşı Kampanya” adlı savaş karşıtı grubu yaptığı açıklamada, bu rakamların İngiliz yönetiminin dış politikasındaki sahtekarlığı ortaya koyduğunu çünkü Londra’nın insan hakları ve demokrasiyi savunduğu iddia ederken pratikte  dünya genelinde diktatörler ve baskıcı rejimleri silahlandırarak desteklediğini belirtti.

İngiliz temyiz mahkemesi de haziran ayında Suudi rejime Yemen savaşında kullandığı silahların satılmamasına karar verdi. Ancak İngiliz yönetimi yüksek mahkemeden bu kararı iptal etmesini istedi. (Pars Today)

CEVAP VER