Dassault Systèmes’den yapılan açıklamaya göre, Dassault Aviation, mevcut Falcon iş jetleri serisinin sürekli geliştirilmesi ve yenilenmesine yönelik bir programı da içeren tüm programlarında, değer zincirini yönetmenin yanı sıra tasarım, geliştirme ve üretim amacıyla 3DEXPERIENCE platformunu kullanıyor. Şirket, platform yaklaşımı sayesinde, uçak gelişimini tamamen kontrol ediyor, iş süreçlerini daha iyi entegre ediyor, performansı artırıyor ve maliyetleri düşürüyor.

Dassault Aviation, 3DEXPERIENCE platformuna dayanan “Winning Concept,” “Program Excellence,” “Co-Design to Target,” Ready for Rate,” “Build to Operate” ve “Keep Them Operating” isimli endüstri çözümü deneyimlerinden faydalanacak. 3DEXPERIENCE platformu, ön konseptin oluşturulmasından bakım aşamasında kadar, tüm Dassault Aviation departmanlarının veriye erişimini kolaylaştıran tek bir dijital ortamda 3 boyutlu tasarım, analiz, simülasyon ve akıllı uygulamaları içeriyor. 3DEXPERIENCE platformu sayesinde Dassault Aviation ekipleri bilgiyi yeniden kullanıp teknik bilgi ve en iyi uygulamalardan faydalanabiliyor; ayrıca şirket içinde ve yüzlerce endüstri ortağı ve altyükleniciden oluşan küresel tedarik zinciriyle daha kolay işbirliği yapabiliyor.

Bu uygulama, Dassault Aviation’ın 2018’de ürün ve hizmet döngüleri, kalite ve maliyetler açısından operasyonlarını daha da geliştirmek adına başlattığı 3DEXPERIENCE platformu ile gerçekleştirdiği dijital dönüşüm çerçevesindeki en son adım.

Dassault Aviation’ın Dijital Direktörü Jean Sass konuyla ilgili şunları söyledi: “Dijital dönüşümümüzü ilerletirken, özellikle program yönetimi, tedarik ve kalite süreçlerinde veriye kolay erişim sağlayan dijital, çokprogramlı bir yaklaşım geliştirmek için 3DEXPERIENCE platformuna başvuruyoruz. Tüm endüstri ortaklarımız, müşterileriyle işbirliği içinde tek bir dijital platformda çalışacak. Sonuçta bu, müşterilerimize yeni ve inovatif uçuş deneyimleri sunmamızı sağlayacak.”

Dassault Systemes’in Havacılık ve Savunma Endüstrisinden Sorumlu Başkan Yardımcısı David Ziegler ise şunları kaydetti: “3DEXPERIENCE platformu, inovasyona bütüncül yaklaşımı temsil ediyor. Platform, Dassault Aviation’ı, konsept tasarımından operasyon aşamasına kadar tüm noktaları birbirine bağlamak, gerçek dünyaya ait verileri analiz ve müdahale için sanal dünyaya aktarmak, güçlü ve dinamik tedarikçi değer ağları oluşturmak ve gelecekteki uçakların inşa süreci için tecrübe, teknik bilgi ve süreçleri koordine etmek amacıyla, entegre teknolojiler ve yeteneklerle donatıyor.”

Dassault Aviation’ın Falcon uçak serisi, 50 yıldır geniş kabinli, uzun menzilli uçak segmentinde pazar liderleri arasındadır. 90 ülkede 2100’den fazla Falcon hizmet vermektedir. Yeni nesil Falcon uçağı da, mevcut ürün serisinin temel özellikleri üzerinde yükselecektir: düşük yakıt tüketimi, düşük karbondioksit emisyonu, çok farklı seyahat ihtiyaçlarına hitap eden konfor ve mesafe özellikleri.

CEVAP VER