Bu yıl dokuzuncu kez düzenlenen İpek Yolu Rallisi (Silk Way Rally) final etabıyla sona erdi. Rusya, Moğolistan ve Çin’de gerçekleşen etaplarda 10 günde 5 bin km’den fazla mesafe kateden yarışmacılar motosiklet, otomobil ve kamyon kategorilerinde mücadele etti.

6 Temmuz’da Irkutsk’tan start alan ralli dünyanın en derin gölü Baykal’dan geçerek Doğu Sibirya, Rus tayga ormanları, Moğol bozkırları, Çin ovaları ve Gobi Çölü’nün kumları boyunca devam etti ve Dunhuang’da sona erdi.

Motosikletlerde Sam Sunderland (Red Bull KTM Fabrikası), otomobillerde Nasser Al-Attiyah ve Mathieu Baumel (Toyota Gazoo Racing Overdrive) ve kamyonlarda Anton Shibalov (Kamaz-Master) ilk sırada yer alarak ralli’nin yeni ‘Beyaz Kaplanları’ olmayı başardı.

Bu yıl kayıt yaptıran 97 araçtan 91’i  (24 motosiklet ve dört tekerli quad, 51 otomobil ve 16 kamyon) resmi start aldı. Bunların yüzde 83’üne tekabül eden 77 araç (22 motosiklet ve dört tekerli quad, 43 otomobil ve 12 kamyon) Dunhuang’daki bitiş çizgisine ulaştı. (Haberola-Necdet Gürsoy)

CEVAP VER