2019 Formula 1 sezonunun 10. yarışı olan Britanya GP öncesi gerçekleştirilen ikinci antrenman seansında Mercedes pilotu Valtteri Bottas ilk sırada yer aldı.

Britanya’daki ikinci antrenman seansında hava sıcaklığı ilk seansla oldukça benzerdi.

Seans boyunca pek çok olay yaşanırken, Alex Albon, Sebastian Vettel, Lewis Hamilton, Carlos Sainz, Charles Leclerc ve Lando Norris pist dışına taştılar.

Ayrıca Robert Kubica spin atarken, Romain Grosjean hidrolik sızıntısı nedeniyle seansın yarısını kaçırdı.

George Russell vites kutusu sorunuyla çok fazla tur atamazken, Daniel Ricciardo motor sorunuyla yolda kaldı.

Tüm bunların yaşandığı seansta Mercedes sürücülerinin üstünlüğü vardı. 

Takımın Fin pilotu Valtteri Bottas 1:26.732’lik turuyla en hızlı isim olmayı başarırken, seans boyunca 35 tur atan Lewis Hamilton 0.069 saniye gerisinde ikinci sırada yer aldı.

Ferrari sürücüleri ikinci seansta tempo yükselttiler ve ilk dördü tamamlayan isimler oldular. Charles Leclerc, Mercedes pilotu Bottas’ın 0.197 saniye gerisinde üçüncü olurken, Vettel 1:27’nin altına inemedi ve 0.448 saniye geride dördüncü oldu.

Red Bull’da Pierre Gasly iyi bir cuma günü geçirdi ve Bottas’ın 0.517 saniye gerisinde beşinci sırada kendisine yer buldu.

McLaren ilk seansa göre gelişen ekiplerden birisi olurken, Lando Norris 38 tur attığı seansta 0.814 saniye geride altıncı ve Avusturya GP galibi Max Verstappen 0.830 saniye geride yedinci oldu.

Carlos Sainz Jr, takım arkadaşı Lando Norris’in 0.4 saniye gerisinde kaldığı seansta sekizinci olurken, Toro Rosso’dan Alexander Albon dokuzuncu ve Racing Point’ten Sergio Perez onuncu oldu.

Daniil Kvyat’ın 11. olduğu seansta Kevin Magnussen 12., Kimi Raikkonen 13. ve sadece 17 tur atabilen Daniel Ricciardo 14. oldu.

Renault’dan Nico Hulkenberg 15. olurken, Lance Stroll 16., Anntonio Giovinazzi 17. ve Romain Grosjean 18. oldu. Son iki sırada Robert Kubica ve George Russell yer aldı.

Britanya’da üçüncü antrenman seansı cumartesi günü TSİ 13:00’te yapılacak. (tr.motorsport.com)

CEVAP VER