Dünyayı dolaşan ilk elektrikli uçak Solar Impulse’un teknolojik mirası üzerine kurulan H55 elektrik tahrik sistemiyle güçlendirilmiş iki kişilik uçak “Bristell Energic” ilk uçuşunu gerçekleştirdi.

İsviçre, Sion Havaalanından kalkan HB-SXC tescilli, sıfır emisyona sahip uçağın 750 kg+ maksimum kalkış ağırlığı bulunuyor.

Çekyalı imalatçı BRM Aero tarafından üretilen ve tamamen elektrikle çalışan Bristell Energic, temiz, sessiz, uygun maliyetli ve güvenli bir çözüm sunuyor.

1,5 saatlik dayanıma sahip olan uçak 45-60 dakikalık görev uçuşları gerçekleştirerek pilot eğitimi veren uçuş okullarının ihtiyaçlarını karşılayabilecek.

André Borschberg

KENTSEL HAREKETLİLİĞİ İYİLEŞTİRECEK

Elektrik tahrik sistemlerinde ve temiz havacılıkta önemli bir oyuncu olarak konumlanan İsviçreli H55’in başkanı ve aynı zamanda Solar Impulse projesi kurucu ortağı/pilotu olan André Borschberg, elektrikli hava taşımacılığının kentsel hareketliliği derinden dönüştüreceğini ve iyileştireceğini belirtti.

Bristell Energic’in yeni havacılık taşımacılığı çözümlerinin geliştirilmesinde bir basamak taşı olduğunu söyleyen Borschberg, “H55 motoru kullanan elektrikli uçakların uçuş ve performanslarını izleyerek, dikey kalkış iniş (VTOL) hava araçlarının ve uçan taksilerin gelişimi için veri toplamaya devam edeceğiz” dedi. (Haberola-Necdet Gürsoy)

CEVAP VER