Konya 3. Ana Jet Üs Komutanlığı’nda gerçekleştirilen Anadolu Kartalı Tatbikatı havada tüm hızıyla devam ederken yerde de uçak bakım ekiplerinin hummalı çalışması sürüyor. Fotoğraf karelerine yansıyan bu görüntülere Türk Yıldızları’nın F-5 uçakları da dâhil oldu.

3’ncü Ana Jet Üssü’nde düzenlenen uluslararası boyuttaki tatbikatta, saldırgan karşı hava stratejileri ve düşman savunma sistemlerinin bastırılması gibi çeşitli taktikler denenirken uçakları bu zorlu görevlere hazırlama sorumluluğundaki bakım personeli de yoğun bir çalışma temposuna girmiş durumda.

Yerde bakım faaliyeti sürdürülen Türk F-16’ları ve Amerikan F-15’lerinin yeraldığı iki fotoğraftan birinde ise ilginç bir görüntü yeraldı. Çok sık rastlanmayan ve oldukça dikkat çeken bu fotoğrafta Türk Yıldızları’na ait F-5’ler ABD Hava Kuvvetleri’nin F-15’leri üzerinde uçarken görülüyor.

PAKİSTAN JF-17 VE TÜRK F-16’LARI

Bir başka ilginç karede ise Pakistan Hava Kuvvetleri’ne ait JF-17 ile Türk Hava Kuvvetleri’nin F-16’larının karşılıklı yer aldığı kare oldu. Arka planda ise Amerikan F-15E uçağı kalkışta yer alıyor. (Haberola-Necdet Gürsoy)

CEVAP VER