Red Bull Air Race Dünya Şampiyonası 2019 sezonu pilotların Rusya, Kazan’daki heyecan dolu mücadelesiyle devam etti. Yarış gününden önce düzenlenen üç antrenman seansını da en iyi derecelerle tamamlayan Japon pilot Yoshihide Muroya, gösterdiği üstün performansla yarışı kazanmasını da bildi.

14’lü turda İngiliz Ben Murphy ve 8’li turda Mika Brageot ile karşılaşan Muroya, Final 4 turunda Avustralyalı Matt Hall, Çekyalı Martin Sonka ve Fransız pilot François Le Vot ile mücadele etti.

Dörtlü finalde ilk sırada uçan Muroya 1: 03.496’lık bir zaman belirledi.

Parkura ikinci olarak giren Matt Hall ara zamanlarda Japon pilotun derecesine çok yaklaşsa da bitiş çizgisinde 0.185 saniye geride kalarak ikinci oldu.

François Le Vot parkura çıkan üçüncü isim oldu. 3’ncü ve 16’ncı kapılarda iki ayrı 2 saniye cezası alan Le Vot yarışmayı dördüncü sırada tamamladı.

Son sırada parkura çıkarak 1:04.238’lik bir zamana imza atan Martin Sonka ise üçüncü oldu.

Dünya Şampiyonası sıralamasında Muroya 53 puanla en üstte yer alıyor. Dokuz puan gerisindeki Martin Sonka 44 puanla ikinci durumda. 36 puana sahip Matt Hall ise üçüncü sırada bulunuyor.

Bitime iki etabın kaldığı Red Bull Air Race’te bir sonraki yarış Macaristan, Balaton Gölü’nde 13-14 Temmuz’da düzenlenecek. (Haberola-Necdet Gürsoy)

CEVAP VER