TBM serisi yüksek hızlı turboprop hattının üreticisi Fransız Daher, kısa kalkış ve iniş yapabilen Kodiak 100 uçaklarının ABD merkezli üreticisi Quest Aircraft’ı satın alacağını duyurdu.

Satınalma işleminin iki önemli gelişmeye yol açacağını belirten Daher CEO’su Didier Kayat, turboprop segmentindeki ürün yelpazesinin genişleyeceğini ve iş havacılığı uçak imalatının güçleneceğini söyledi. Hareket aynı zamanda şirketin Kuzey Amerika’daki ayak izini büyütmeye yardımcı olacak.

HER İKİ UÇAK DA PT6 TURBOPROP MOTORLU

Başlangıçta gelişmekte olan ülkelerdeki insani görevler için oluşturulan 10 kişilik Kodiak 100 engebeli ve çok kısa pistlerde çalışabiliyor. Hem Kodiak 100 hem de TBM serisi uçaklar Pratt&Whitney Canada PT6 motorunun varyantları tarafından destekleniyor.

Yüzyıldan fazla bir süredir uçak inşa eden ve dünyanın en eski uçak üreticileri arasında yer alan Fransız Daher, anlaşma neticesinde iş uçakları imalatında dünyanın en büyük yedinci firması haline gelecek.

2015 yılından beri Japon Setouchi Holding’in sahip olduğu Quest Aircraft’ın anlaşmanın onayına bağlı olarak yılsonuna kadar kapanması bekleniyor. (Haberola-Necdet Gürsoy)

CEVAP VER