Tasarımı ve imalatı İranlı uzmanlar tarafından gerçekleştirilen “15 Hordad” hava savunma sistemi düzenlenen törenle tanıtıldı.

Tahran’da düzenlenen törende konuşan İran Savunma Bakanı General Emir Hatemi; 15 Hordad hava savunma sisteminin düşman savaş uçakları ve İHA’larını 150 km mesafeden tespit edebildiğini ve 120 km menziline girdiğinde de hedefe odaklanarak imha ettiğini belirtti.

Sistem ayrıca radara yakalanmayan hava araçlarını 85 km mesafeden tespit ederek 45 km menziline girdiğinde imha edebiliyor.

BÖLGE DIŞI GÜÇLERDEN KORUYACAK

Bu sistemin önemli bir özelliğinin hedeflere eşzamanlı odaklanma yeteneği olduğunu belirten General Hatemi, aynı anda 6 farklı hedefe odaklanarak ateş edebilen 15 Hordad hava savunma sisteminin imha görevini başarıyla gerçekleştirdiğini belirtti.

İran’ın savunma gücünü geliştirmek için hiç kimsenin icazetini beklemediğinin altını çizen General Hatemi, “Bölgede bölge dışı güçlerin çok sayıda üssünün bulunması, 15 Hordad gibi ileri teknoloji hava savunma sistemlerini geliştirmeyi ve İran’ı düşmanların hava ve füze tehditlerine karşı korumayı kaçınılmaz hale getirdi” ifadelerini kullandı. (Haberola-Necdet Gürsoy)

CEVAP VER