Borusan Otomotiv Motorsport’un sanal yarışlardan gerçek pistlere transfer ettiği Cem Bölükbaşı, kariyerinin ilk uluslararası otomobil yarışında takıma puan kazandırmayı başardı.

Borusan Otomotiv Motorsport (BOM), Fransa’nın ünlü Paul Ricard Yarış Pisti’nde gerçekleşen GT4 European Series 3. Ayak yarışlarından da puanla döndü. E-sporda Red Bull Toro Rosso takımı ile dünya ikinciliğine kadar yükselmeyi başarmış genç sporcu Cem Bölükbaşı’nın Borusan Otomotiv Motorsport adına ilk kez uluslararası bir yarışta start aldı. Yarış öncesinde Cem’in otomobile alışması için özel test seansları düzenleyen BOM ekibi, başarılı geçen resmi test ve sıralama seanslarında da tur zamanlarını geliştirdi.

Cumartesi günü gerçekleşen ilk yarışta 11. olarak, direksiyonda İbrahim Okyay ile start alan takım, yarış iyi başlayarak üst sıralara doğru ilerlese de rakip bir otomobilin çarparak verdiği hasar sonucunda yarış erken bitmek zorunda kaldı. BOM’un BMW M4 GT4’üne arkadan çarparak hasar veren ve grubunu birinci olarak bitiren rakibinin aldığı ceza ile derecesini kaybetmiş olmasına rağmen, ekip değerli puanlar kaybetti.

Sıkı bir çalışmanın ardından BMW M4 GT4 Pazar günü yapılan ikinci yarışa kusursuz olarak yetiştirildi. Sıralama seansında çok iyi derecelere imza atan Cem, yarışa grubunda 3. sırada başladı. Yarış boyunca temposunu hiç düşürmeyen ve izleyenlerden tam not alan Cem, yarış sırasında uygulanan sarı bayrak ve güvenlik aracı sonrasında yarışın 30. dakikasında otomobili pite 3. olarak getirdi ve takım arkadaşı İbrahim Okyay’a devretti.

Son derece yoğun bir rekabetin yaşandığı yarışta, İbrahim Okyay iki sıra kaybederek finişe gruplarında 5. olarak ulaşmayı başardı. Şampiyona için değerli puanlar kazanan BOM ekibi, yarışın ilk bölümünde çıkan sarı bayraklar sırasında yapılan geçiş ihlali nedeniyle yarış sonrasında hakemler tarafından 30 saniye ceza aldı. BOM ekibi tüm yaşananlara rağmen genç yetenek Cem Bölükbaşı’nın ilk yarışında gösterdiği başarılı performans nedeniyle Fransa’dan mutlu bir şekilde ayrıldı.

Borusan Otomotiv İcra Kurulu Başkanı Hakan Tiftik de yerinde izlediği yarış sonrasında yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Genç yeteneklere her zaman destek vermiş olan takımımızda Cem’in de yer almasından dolayı çok mutluyuz. Ona sunduğumuz fırsatı son derece iyi değerlendirdi, yarış içinde ve dışında iyi bir takım oyuncusu olduğunu göstererek güvenimizi haklı çıkardı.”

FIA onaylı GT4 European Series’in bir sonraki yarışı İtalya’nın Misano Marco Simoncelli Yarış Pisti’nde olacak.

CEVAP VER