Avrupa’da düzenlenen çok uluslu ortak tatbikatlar arasında yer alan Astral Knight (Yıldız Şövalyesi) tatbikatının “Hava Fotoğrafçıları Günü” (Spotters Day) İtalya’da gerçekleştirildi.

Aviano Üssü’nde 29 Mayıs – 10 Haziran tarihleri arasında düzenlenecek olan tatbikatın spotters day etkinliğine katılan havacılık meraklıları F-35 Lightning II ve F-16 savaş uçaklarını fotoğrafladılar.

Kritik arazilerin savunmasına odaklanmış entegre bir hava ve füze savunma tatbikatı olan Astral Knight, uçuş operasyonlarının ve bilgisayar destekli senaryoların bir kombinasyonunu içerecek.

Tatbikat, komuta ve kontrol entegrasyonunu geliştirmeyi, hava, kara ve deniz kabiliyetlerinin koordinasyonunu, birlikte işlerliğini ve bindirilmiş operasyonlarda entegre hava ve füze savunma teşebbüslerini geliştirmeyi amaçlıyor.

Bazı bölümleri İtalya’nın yanısıra Hırvatistan, Almanya ve Slovenya’da düzenlenecek olan ortak, çok uluslu tatbikata katılan uçaklar arasında; ABD Hava Kuvvetlerinin F-16 Savaşan Şahinleri, F-35 Lightning II’ler, KC-135 Stratotankerler ve E-3 Havadan İhbar ve Kontrol uçakları, İtalyan Hava Kuvvetlerinin F-35 Lightning II’leri, Eurofighter Typhoonlar ve Hırvat MiG-21’leri yer alıyor. (Haberola-Necdet Gürsoy)

CEVAP VER