ABD Hava Kuvvetleri Akademisi mezuniyet törenine katılan ABD Başkanı Donald Trump sıradışı bir uygulamaya imza attı. Sadece üstün başarı gösteren öğrencileri tebrik etmekle yetinmeyen Trump, mezun olan 989 öğrencinin tamamıyla tek tek tokalaştı.

Colorado Springs’teki ABD Hava Kuvvetleri Akademisini ilk kez ziyaret eden Trump, Falcon Stadı’nda yaptığı konuşmada, diğer fırsatları bir kenara bırakıp zor bir yol seçen ve ABD ordusunun bir parçası olan öğrencilerden övgü dolu sözlerle bahsetti.

Yarım saat süren konuşmasında mezuniyet üzerine odaklanan Trump, askeri harcamalardan ve Hava Harp Okulu’ndan mezun olanların karşılaşabileceği zorluklardan bahsetti. “Satın aldığımız yepyeni ve güzel uçakları seveceksiniz”  diyen Trump, pilot adayları tarafından alkışlandı.

HEM TOKALAŞTI HEM ASKER SELAMI VERDİ

Sıradışı bir uygulamaya imza atan ve sadece üstün başarılı öğrencileri tebrik etmekle yetinmeyen Başkan Trump, birkaç saat içinde diplomasını alan 989 öğrencinin tamamıyla tek tek el sıkıştı ve asker selamı verdi.

Kep fırlatma seremonisinde ABD Hava Kuvvetlerinin Thunderbirds gösteri ekibi de bir tören geçişi gerçekleştirdi.

Harp okullarının mezuniyet törenlerine katılan ABD Başkanları her yıl dönüşümlü olarak kara, hava, deniz ya da sahil güvenlik akademilerinde birer açılış konuşması yapıyor.

Başkan Trump, geçen yıl Maryland, Annapolis Deniz Harp Okulu’ndaki konuşmasında, “ABD ordusunun büyük yeniden inşası” olarak adlandırdığı savunma harcamalarının arttırılması ve teşvik edilmesi için çaba sarfetti.

Son sınıfta öğrenim gören 913 erkek ve 329 kadın olmak üzere toplam 1.232 öğrenciden bu yıl 989 mezun veren akademide 502 öğrenci (yüzde 40,9) potansiyel pilot eğitimi aldı. (Haberola-Necdet Gürsoy)

CEVAP VER