17 yıldır devam eden Red Bull Air Race Dünya Şampiyonası serisi 2019 sezonunun ardından sona eriyor. Red Bull yönetimi kararın hava yarışlarına gösterilen ilginin dünyadaki diğer birçok Red Bull etkinliğinde yakalanan ilgi seviyesine ulaşamadığı gerekçesiyle alındığını duyurdu.

Bu yılın kalan yarışları arasında Kazan, Rusya, (15-16 Haziran); Lake Balaton, Macaristan, (13-14 Temmuz) ve Chiba, Japonya, (7-8 Eylül) yer alıyor.

2003 yılında başladığından beri 90’dan fazla yarışın yapıldığı Red Bull Air Race organizasyonunun rekabetçi ortamı, usta pilotlara düşük irtifada, yüksek hızda ve limitlerde manevra yapma fırsatı sunuyordu.

GEREKEN İLGİ GÖSTERİLMEDİ

Air Race hava yarışlarının yüksek kalitede spor eğlencesi sunmasına rağmen dünyadaki diğer birçok Red Bull etkinliğinin yakaladığı ilgi seviyesine ulaşamadığını gerekçe göstererek yarışların sezon sonunda sona erdirileceğini duyuran Red Bull yönetimi, bu eğlenceli ve unutulmaz etkinliklerin gerçekleştirilmesinde katkısı olan pilotlara, takımlara, çözüm ortaklarına, ev sahibi şehirlere ve Red Bull çalışanlarına teşekkür etti. (Haberola-Necdet Gürsoy)

CEVAP VER